SANDIKLI TÜRKÜLERİ KİTABI YAYINLANDI

Sandıklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından basımı gerçekleştirilen ve Öyküleriyle Sandıklı Türkülerini konu edinen “Güle Çıktım Gülmedim” isimli kitabın basımı gerçekleştirildi.

Ali Osman KARAKUŞ basımı Sandıklı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kitabını ilk olarak Başkan Mustafa ÇÖL'e imzalayarak takdim etti.

Kitabın yazarı Ali Osman KARAKUŞ konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“Güle Çıktım Gülmedim-Öyküleriyle Türkülerimiz isimli kitap çalışmamız yaklaşık 20 yılın birikimiyle ortaya çıkan bir çalışmadır. Bu çalışma da mevcut Sandıklı Türkülerinin yanı sıra yeni derleme yapılan türkülerimize yer verdik. Her türkünün bir öyküsü mutlaka vardır diyerek bu türkülerimize ait öykülerimizi türkülerimizle birlikte sunduk. Kitapta yaklaşık olarak 416 sayfada 160 civarında yöremiz türküsüne yer verdik. Kitabı sahiplenerek basımını gerçekleştiren Sandıklı Belediyesine ve Belediye Başkanımız Sayın Mustafa ÇÖL’e teşekkür ederim” dedi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa ÇÖL ise Sandıklı Türküleri kitabı  ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Sandıklı farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, zengin kültür harmanıyla yoğrulmuş şirin bir Anadolu şehridir. İlçemize ait, tarihi, kültürel değerlerin araştırılarak gün yüzüne çıkartılması, gelecek nesillere aktarılması konusunda belediye olarak bizlere düşen görev ne ise yapacağız. Araştırmacı Yazar arkadaşımız Ali Osman KARAKUŞ hazırlamış olduğu kitabını hiçbir maddi karşılık beklemeden bizimle paylaşmış ve ilçemiz kültürüne katkı sağlamıştır. Kitabın tüm Sandıklı’lı hemşehrilerimizin kütüphanelerinde olması gerektiğini düşünüyorum. Gerçektende kitapta yer alan Sandıklı Türkülerini incelediğimizde  zengin bir kültüre sahip olduğumuzu görüyoruz. Sandıklı Türküleri kitabımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Kültürel çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Araştırmacı Yazar Ali Osman KARAKUŞ tarafından hazırlanan ve Sandıklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bir kültür hizmeti olarak yayınlanan kitap, Sandıklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden temin edilebiliyor.

Editör: Haber Merkezi