Sandıklı MYO Eğitim Binası Törenle Hizmete Girdi.
Hayırsever işadamı Murat Cem Turan tarafından yaptırılan Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Meslek Yüksekokulu’nun yeni eğitim binası düzenlenen törenle hizmete girdi.
Düzenlenen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra, Kamu Denetçisi Zekeriya Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Rektör Yardımcıları, Hayırsever İşadamı Murat Cem Turan, MYO Binasının yapımına katkıda bulunan diğer hayırsever işadamları ve kamu kuruluş temsilcileri ile ilçe protokol üyeleri katıldılar.
Açılış konuşmaları sırasında söz alan Hayırsever İşadamı Murat Cem Turan, eğitim için harcananların maddi bir kıymeti olmasa da manevi kıymetinin çok büyük olduğunu belirterek; “Eğitime verilen hizmet o kadar gurur verici ki başka hiçbir hizmet insanı böylesine mutlu edemez. Eğitim kuşku götürmez bir şekilde kalkınma ve gelişme sürecine katkıda bulunmaktadır. Bu sürecin sonunda mutlak üstünlük vardır. Bu bakımdan eğitimli ve bilgili toplumlar eğitimsiz toplumlara açık ara üstünlük sağlamaktadır. Türkiye’nin ve Türk halkının güçlü ve refah içinde yaşamasının anahtarı okulların iyi eğitimli ve iyi ahlaklı insan yetiştirmesine bağlıdır.” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak; “Mart 2011 tarihinde göreve geldikten sonra üniversitenin yarım kalmış pek çok projesini tamamlamayı bir görev olarak kabul ederek bu doğrultuda hizmet ettik, bu projelerden birisinin de bugün açılışı yapılan bu binanın yüzde 20 seviyesindeki halidir. Mevcut eğitim binalarına ek olarak projelendirilen bu yeni eğitim binasının kaba inşaatının temeli 2008 yılında atılmış olup belli bir süre beklemede kalmıştır. İnşaat, Rektörlüğümüz ile hayırsever işadamı Sayın Murat Cem Turan arasında imzalanan protokol çerçevesinde tamamlanmıştır.” dedi.
Solak konuşmasında Sandıklı MYO ile ilgili bilgi de vererek şöyle konuştu: “Sandıklı Meslek Yüksekokulumuz toplam 4 bin 800 metrekare dolayında. 22 dersliği var. Bir anfi dersliği var. Bir adet konferans salonu, iki adet bilgisayar salonu, 16 adet öğretim elemanı odası ve sosyal alanlar ile öğrenci işleri ofisi, depo gibi birimler de bulunmakta. Halen bu kampüsümüzde Sandıklı Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İşletme Yönetimi, Harita ve Kadastro Bölümü, Bilgisayar Programcılığı bölümlerinde toplam 910 öğrencimiz eğitim görmektedir. Yine kuruluş ve kadro sürecini tamamladığımız Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne önümüzdeki dönemde ilk kez öğrenci alacağız. Böylece Sandıklı Meslek Yüksekokulu 7 programla eğitime devam edecektir.”
Açılış konuşmalarının sonunda söz alan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın üniversite adına çok önemli işler gerçekleştirdiğine işaret ederek; “Sayın Rektörümüzün Sandıklı’ya ayrı bir önem verdiğini biliyorum. Tarihi çok eskilere dayanan ve Afyonkarahisar’ın en büyük ve güzide ilçesi olan Sandıklı sadece bir meslek yüksekokulu ile yetinemezdi. Buraya yüksekokul müjdesi verdi. İnşallah 4 yıllık yüksekokulu önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirecek. Kendisi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda yıllarca Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptığı için çevresi de son derece geniş. Hükümet nezdinde de son derece itibarı var. Oralarda sözünü pek kırmıyorlar. Ne teklif götürürse kabul ettirdi geldi. O bakımdan kendisini tebrik ediyorum. Üniversitemizin bunca bölüme kavuşması, bu kadar öğrenci kapasitesine ulaşması ve birçok fakülte bina ve eklentilerinin yapılması birkaç senede gerçekleşti. Sağ olsun Trilyonlarca lira para ve kaynak getirdi. En son ise Afyonkarahisar’da çok dağınık halde bulunan ve en az 20-25 bin öğrencinin eğitim gördüğü binaların jeotermalle ısıtılması için 6 milyon TL kaynak buldu. İnşallah önümüzdeki ısınma döneminde biz de kendisine jeotermalle ısınmayı sağlayacağız.” dedi.
Konuşmaların ardından Meslek Yüksekokulu Eğitim Binasının kaba inşaatının tamamlanmasına ciddi anlamda maddi destek sağlayan Sandıklı’lı işadamı Murat Cem Turan ile inşaat sürecinde yoğun emek harcayan Olgun İnşaat Firması adına İhsan Olgun’a, binanın yapımına nakdi katkı sağlayan Sandıklı’lı hayırseverlere plaketleri ve teşekkür belgeleri başta Vali İrfan Balkanlıoğlu ve programa katılan diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Yeni eğitim binasının açılış kurdelasının kesilmesi ve binanın incelenmesinin ardından Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar dilediler.



Editör: Haber Merkezi