SANDIKLI MYO 18 AYDIR EĞİTİME AÇILAMADI!

Hayırsever işadamı Murat Cem Turan tarafından yaptırılan Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Meslek Yüksekokulu’nun yeni eğitim binası 14 Nisan 2014’de düzenlenen törenle hizmete girmesine rağmen bugüne kadar eğitime açılamadı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, açılışta yaptığı konuşmada “Sandıklı Meslek Yüksekokulumuz toplam 4 bin 800 metrekare dolayında. 22 dersliği var. Bir anfi dersliği var. Bir adet konferans salonu, iki adet bilgisayar salonu, 16 adet öğretim elemanı odası ve sosyal alanlar ile öğrenci işleri ofisi, depo gibi birimler de bulunmakta. Halen bu kampüsümüzde Sandıklı Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İşletme Yönetimi, Harita ve Kadastro Bölümü, Bilgisayar Programcılığı bölümlerinde toplam 910 öğrencimiz eğitim görmektedir. Yine kuruluş ve kadro sürecini tamamladığımız Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne önümüzdeki dönemde ilk kez öğrenci alacağız. Böylece Sandıklı Meslek Yüksekokulu 7 programla eğitime devam edecektir.”demesinin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen bina eğitime açılamadı.

Sandıklı MYO’nun eğitime açılmamasının nedenini merak eden vatandaşlar, siyasileri ve AKÜ yönetimini göreve çağırdı.

Eski Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun açılışta yaptığı konuşmada:

 “Sayın Rektörümüzün Sandıklı’ya ayrı bir önem verdiğini biliyorum. Tarihi çok eskilere dayanan ve Afyonkarahisar’ın en büyük ve güzide ilçesi olan Sandıklı sadece bir meslek yüksekokulu ile yetinemezdi. Buraya yüksekokul müjdesi verdi. İnşallah 4 yıllık yüksekokulu önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirecek…” demiş olmasına rağmen, ilgisizlikten Sandıklı MYO binası kaderine terk edildi.

 

 

.

Editör: Haber Merkezi