SANDIKLI KOKUYOR…
Hafta sonu Sandıklı ilçe merkezinde yoğun bir koku, kaplıca kavşağından gelen rüzgar estikçe ilçe merkezine doğru dalga dalga gelen ağır bir koku ana yoldan geçen araçların camlarını kapattıran insanların birbirine bu iğrenç koku ne kokusu diye sorduran tavuk pisliği kokusu.
Bu koku yıllardır var.
Yaz aylarında zirve yapıyor, etkilisi yetkilisi herkes şikayetçi ama çözüm yok.
“Bir söyle bin ah işit” önceki yıllarda Sandıklı Kaymakamlığına, Sandıklı Belediyesine söyledik: yönetmelikler, mevzuatlar, genelgelerden bahsedildi, neredeyse biz konuyu açtığımıza pişman olduk yıllar böylece geçti gitti.
Sandıklı’da bu kokuyu her yıl çekiyor.
Biz umudumuzu yitirmedik insanoğlu aya gideli yarım asır oldu, birisi çıktı dünyaya otuzdokuz bin metre dışından atladı yani bunları başaran insanlar Sandıklı’daki bu kokuya da bir çare bulurlar diye düşünüyorum.
Pazartesi sabahı, inşallah Sandıklı Kaymakamlığında bir toplantı yapılır.
Sayın kaymakamımız başkanlığında, Sandıklı Belediye Başkanı, Ticaret odası başkanı, Esnaf odası başkanı, ilçe tarım müdürü, gerekirse Çevre Bakanlığı yetkilileri, bu kokunun yayıldığı işletmelerin yetkilileri bir araya gelerek bu sorunu çözerler.
Sandıklı halkı, kokuyla yaşamamalı.
Modern şehir olma umudu taşıyan Sandıklı halkı ilçe yetkililerinden, özellikle yaz aylarında yaşamı dar getiren koku konusuyla ilgili acil çözüm bekliyor…
Sandıklı hepimizin…
 
Editör: Haber Merkezi