SANDIKLI KIZIK KÖYÜNE KÖY KONAĞI YAPILDI 

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesine bağlı Kızık Köyünden olan İş adamı Ahmet Yaşar ve kardeşi Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kendi köyleri olan Kızık Köyüne köy konağı yaptırdı. 

  1935 yılında kerpiçten yapılan ve o dönemlerde köy odası olarak kullanılan atıl binayı yeniden yaptıran Yaşar kardeşler, binanın köy konağı ve muhtarlık binası olarak kullanılmasını sağladılar. Konu ile ilgili olarak Ahmet Yaşar yaptığı açıklamada; “Bu bina bizim çocukluğumuzda köy odasıydı. Burası köy odasının yanında o dönemde tiyatro gibi müsamerelerde yapılıyordu. Köye gelen misafirler burada ağırlanıyordu. Buranın atıl durumda olduğunu görünce binayı yeniden yaptırdık. Muhtarlık hizmet binasının yanında köye gelen misafirler tekrar burada ağırlanacak. İmkanı olan bütün işadamlarının kendi memleketlerine köylerine bu şekilde sosyal sorumluluk çerçevesinde üzerine düşen görevi yapması gerekir. Biz memleketimiz Sandıklı’ya ve köyümüz Kızık’a elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Buda bize bir Sandıklı’lı ve Kızık’lı olarak mutluluk veriyor” dedi.

Köy Muhtarı Yılmaz Başpınar ise; "Ahmet ve Fethi Yaşar beyler bizim abilerimiz, her fırsatta köyümüzün ihtiyacı olan konularda maddi desteklerini esirgemiyorlar. Köyümüze bir okul ve sağlık ocağı yaptırmışlardı. kendilerine bu desteklerinden dolayı bizde çok teşekkür ederiz" dedi.

Ali Bayar-Sandıklı

 

Editör: Haber Merkezi