SANDIKLI KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETECEK

Güneş ışığından en fazla faydalanan ilçeler arasında yer alan Sandıklımıza güneş enerji santrali kurulacak. Belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek proje sayesinde elde edilen enerji şehir şebekesine aktarılarak belediyemizin tesislerinde idare binasında ve su kuyularında kullandığı yüklü elektrik maliyetini oldukça hafifletecek. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Türkiye'de yenilenebilir enerji potansiyelini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülürken bu çerçevede sandıklı belediyemiz güneş enerji santrali kurmaya hazırlanıyor.
630 Kw güç üretecek olan santral, 7500 m2'lik mevcut kapalı pazar yerimize, 1 Mw güç üretecek santral ise kaplıca bölgemize kurulacak. Güneş ışığından faydalanma süresi uzun olan Sandıklımızın güneş enerjisinden elektrik üretmek için avantajlı bir konumda bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanımız Mustafa Çöl, konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi;
"15.000 m2 lik alana inşa edeceğimiz güneş enerji santrali, kaplıca bölgemize kurulacak. Bu proje bizim büyük önem verdiğimiz, belediye bütçemize katkı sağlayacak bir proje. Elde ettiğimiz bu gücü trafolarla şehir şebekesine vererek, Sandıklının enerji ihtiyacına bizde katkı sağlayacağız. Bu sayede tesislerimizde idari binamızda ve su kuyularımızda tükettiğimiz yüklü enerji giderlerimizi elektrik dağıtım kurumu ile mahsuplaşacağız. Tesisler kısa sürede kendisini amorti edecek. Çalışmalarımız hızla devam ediyor, inşallah en kısa zamanda projemizi hayat geçireceğiz." dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi