Sandıklı Karadirek Çayı ıslah ediliyor

Sandıklı Karadirek köyünden başlayarak Denizli Çivril gölüne dökülen Karadirek Çayı sel ve su baskınlarına karşı DSİ tarafından ıslah ediliyor.

Geçtiğimiz yıl yağan kar ve yağışlar nedeni ile Sandıklı ilçesinde ki Örenler Barajının kapaklarının açması sonucu Ürküt, Oda,Alagöz ve Saltık köylerine sel basmış bir çok tarım arazisi zarar görürken köylerde ki bazı evlere de sel suları zarar vermişti. Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlülüğü 183. Şube müdürlüğü bu sel olayının tekrar yaşanması için Karadirek Çay’ın ıslah çalışmalarına 13 Kasım 2015 tarihinde başladı. Saltık Köyü’nden başlayan ve şuan Alagöz Köyü yakınlarına gelen ıslah çalışmaları kapsamında iş makineleri Karadirek Çay’ı içersinde ki ağaç, kamış gibi çöpleri temizleyerek, Çay suyunun rahat geçişini sağlamak için Çay’ı genişletiyor. Çevrede bulunan köylüler ise kışlık yakacak ihtiyaçları için temizlenen ağaçları traktörleri ile evlerine taşıyorlar.

1968 yılında açılan Karadirek Çayı, Karadirek Köyünden başlayarak Dodurga,Oda, Alagöz ve Saltık köyünden geçerek Denizli Çivril İlçesi’nde ki Çivril Gölüne dökülüyor. 1968 yılında açılan Çay Sandıklı ilçesinin en büyük çayı olarak biliniyor. Karadirek Çayı’na başta Hüdai Kaplıcalarından gelen Hamam Çayı ve bütün dere yatakları dökülüyor. Karadirek Çay’ında 26 Kilometrelik alan ıslah edileceği bildirilirken burada ki ıslah çalışmaları akabinde bu çaya dökülen Hamam Çayı ve diğer dere yataklarının da temizlenerek ıslah edileceği bildirildi.

İlçemizde ki Karadirek Çayı, Hamam Çayı ve diğer dere yatak ıslah çalışmalarının yaklaşık üç ay içersinde tamamlanması planlanıyor.

Çevre de ki köylüler ise köylerine sel baskınını önlemek için yapılan çalışmalar dan ve kışlık yakacak ihtiyaç karşılamalarından dolayı memnunu niyetlerini ifade ediyorlar.

Editör: Haber Merkezi