SANDIKLI İTFAİYESİ GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

 

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün girişimleri sonucunda Sandıklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne, 21 değişik kalemden oluşan malzeme arama kurtarma ekibi’nin kullanımına sunuldu. Sandıklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Arama Kurtarma Ekibini A’dan Z’ye teknolojinin tüm imkanlarına sahip teçhizat ile donattı.

Yangına müdahale dışında, Sandıklı İlçesinin çok büyük bir alanında  doğal afetlerde sıkıntıya düşen vatandaşların yardımına koşması ve gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla örnek hizmetlere imza atan Sandıklı İtfaiyesi’nde daha iyi hizmet için yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Mustafa Çöl "Zaman zaman  Hocalar,  Kızılören gibi ilçelerimize hatta Taşoluk gibi beldelerimize kadar giderek müdahale eden Sandıklı İtfaiyesi olarak vatandaşlarımıza en iyisini vermek istiyoruz. Afyonkarahisar Antalya karayolunun çok işlek olması ve Sandıklının bulunduğu karayolu güzergahında yaşanan trafik kazalarına anında müdahe etmek için gerekli malzeme desteğini yaparak Sandıklı İtfaiyesini bölgenin en güçlü itfaiyesi haline getiriyoruz. Sandıklı İtfaiyesi muhtemel deprem, göçük gibi felaketlerde enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik etkin ve pratik kullanıma imkan veren, enkazda delik açılması, kesilmesi, ayrılması, gerilmesi kaldırılması gibi işlerde kullanılan ileri teknoloji ürünleri kullanacak.

"Yeni alınan malzemeler arasında; arama kurtarma çalışmalarında enkaza giriş noktalarının oluşturulabilmesi için, çalışma koşullarına uygun ağırlık ve güçte elektrikli kırıcı-delici matkaplar bulunuyor. Trafik kazalarında kurtarma çalışmalarında enkazın açılması, kesme, ayırma, germe işlemlerinde kullanılacak ayırıcı, kesme ayırma makası, hidrolik ayırıcı, hidrolik kesici, minik kesici aparatlarıyla beraber Sandıklı İtfaiyesi’nin kurtarma yeteneğini arttıracak".

"Arama kurtarma esnasında enkazın kaldırılması,  çalışılacak alanın genişletilmesi için yüksek basınçlı kaldırma yastığı ile düşük basınçlı kaldırma yastığı da ekibe değişik avantajlar sağlayacak." dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi