SANDIKLI HALK EĞİTİM MERKEZİ KÖYLERDE SERGİ AÇTI

Sandıklı’ya bağlı Reşadiye ve Menteş Köylerinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından  26 Mayıs 2015 Salı günü sergi açılışı yapıldı. Sergi açılışına Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Kemal Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yavuz, Köylerde ki vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.

                Kaymakam Faik Arıcan tarafından kurdelesi kesilerek yapılan sergi açılışlarında köylerde ki okullarda çocukların hazırladıkları halk oyunları, skeç ve gösteriler açılışa katılanların hoş bir vakit geçirmelerini sağladı. Kaymakam  Arıcan sergi açılışı öncesi kursiyerlere kursa katılım belgelerini verdi  Köylerde açılan sergilerde köylerde ki biçki,dikiş, nakış ve ahşap işleme kurslarına katılan kursiyerlerin bir yıl boyunca el emekleri göz nurları ile ürettikleri; giyim,Dekoratif ahşap süsleme, Halı ve El nakışlarında oluşan  ürünler sergilenecek.

                Sergi açılışlarında konuşan Kaymakam Faik Arıcan; “Halk Eğiti Merkezi Müdürlüğümüz tarafından köylerimizde açılan kurslara katılan kursiyerlerimizin el emekleri göz nurlarının sergileneceği  serginin açılışını yapmak bizleri mutlu ediyor. Sergilenecek bu ürünlerin ne kadar değerli olduğunun bilincindeyiz. Çünkü bu ürünler kursiyerlerimizin bir yıl boyunca harcadıkları emek ve zamanın ürünü. Hepsini tebrik ediyorum” dediKöylerde açılan sergilerde köylerde ki biçki,dikiş,nakış ve ahşap işleme kurslarına katılan kursiyerlerin bir yıl boyunca el emekleri göz nurları ile ürettikleri; giyim,Dekoratif ahşap süsleme, Halı ve El nakışlarında oluşan  ürünler sergilenecek. 28 Mayıs 2015 Perşembe günü Baştepe ve Ekinhisar köylerinde 11 Haziran 2015 Perşembe günü de Sandıklı İlçe Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yıl sonu sergisi açılması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi