Sandıklı Günfm’de 8 Mart Kadınlar Günü Konuşuldu     

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bugün  Sandıklı Günfm’nin Canlı yayın konuğu Sandıklı’da Esnaflık yapan Safiye Önsel oldu. Moderatörlüğünü Ali Bayar’ın yaptığı canlı yayında Türkiye’de Kadın olmanın zorlukları konuşuldu.

                Canlı yayın konuğu Önsel; “Ben Sandıklı’da 10 yıldır esnaflık yapıyorum. İşyerimi açmadan önce bir sürü zorlukları olduğunu biliyordum. Fakat ben bir bayanın kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden çalışmaktan da çok memnunum.

                Son zamanlarda sürekli televizyonlarda ve gazetelerde görüyor ve duyuyoruz. Kadınlara yönelik şiddet git gide artıyor. Hemen hemen hergün bu tür haberlerin gelmesi bizleri son derece üzüyor” dedi.

                Önsel Sandıklı’da bayanların el işlerini yapıp satabileceği bir yere ihtayaç olduğunu da belirterek; “İlçemizde birçok bayan el işi ile uğraşıyor ve bunu ekonomik boyuta dökmek istiyor. Yaptığı el işlerini kolayca satabilecekleri bir yer olsa, Ev ekonomisine de katkı sağlayabilirler. Bu yüzden ben yetkililerden Bayanlar için bir böyle bir proje yapmalarını istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi