Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği “El Emeği Pazarı”na yoğun ilgi

Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği’nin İç İşleri Bakanlığı desteği ile Sandıklı Hisar Park’ta açtığı “el emeği” pazarı büyük ilgi görüyor.
Sandıklı’da kadınlar arasında yardımlaşma, dayanışma, sosyal haklarını savunmak, kültürel zenginlikleri tanıtmak, geliştirmek ve yaşatmak amacıyla bir araya gelen kadınların katılımı ile kurulan derneğin bugüne kadar başarılı, pek çok ilke imza atan aktiviteleri ilgi ve takdirle izleniyor.
Sandıklı’nın tarihi Hisar Kalesi’nde belediye tarafından tahsis edilen yerde, dernek üyelerinin kendi imkanlarıyla inşa ettikleri sergide, her Cumartesi günü ev kadınlarının ürettiği el emeği-göz nuru hediyelikler ve gıda ürünlerini sergiliyor ve pazarlıyorlar.
Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği; kadınların üreterek ve varlığını özgürce ortaya koyarak tüm karar süreçlerinde etkin rol alması ve her alanda  hak ettiği değeri kazanmasının sağlanmasında, ülkemizin ve bütün insanlığın ihtiyaç duyduğu sağlıklı bireylerin yetişmesinde en önemli faktör olarak  görmekte,  toplumların onun oluşturacağı sese, ihtiyacı olduğu inancıyla faaliyetlerini etkin olarak sürdürüyor.
Dermek; Sandıklı ve Sandıklı'ya bağlı köylerde yaşamlarını sürdüren ve sosyal risk grubu içinde yer alan kadınların çeşitli faaliyet ve aktivitelerle bilinçli, özgüven sahibi ve yeterlilik duygusu gelişmiş bireyler haline gelmesine katkıda bulunmayı, kadınların sağlık, eğitim, kültürel ve sosyal anlamda gelişimini sağlamayı, bu kapsamda kadınların kişisel beceri, sağlık, kültürel ve sosyal anlamda kendilerini geliştirebilmeleri ve aktif olarak sosyal hayatın içinde yer alabilmelerine öncülük ediyor.
Dernek Başkanı Melek Yavuz yaptığı açıklamada: “ilçemizin tarihi Hisar Kalesi’nde belediyenin tahsis ettiği alanda ev hanımlarının ürettiği el işi ve gıda ürünlerini sergiliyoruz. Cumartesi günleri açık olan sergimize gösterilen yoğun ilgiden dolayı ziyaretçilerimize müteşekkiriz. Çalışmalarımız kapsamında, kaplıca otellerimizde kalan misafirlere tarihi Hisar Kalesi’ni tanıtabilmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda bize destek veren, yardımcı olanlara teşekkür ediyoruz..”dedi.






 
 
Editör: Haber Merkezi