Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimliği’nden Açıklama
Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimliği, gazeteci-yazar Ali Bayar’ın “Sandıklılı Hastanene Sahip Çık” başlıklı yazısına, cevap ve düzeltme gönderdi.
Sandıklı Devlet Hastanesi Başhekimliği’nin gönderdiği yazıda:
AFYONZAFER.NET HABER SİTESİNE
                19.10.2014 tarihinde Ali BAYAR tarafından, www.afyonzafer.net adresinde "SANDIKLI, HASTANE'NE SAHİP ÇIK!" konulu yazı yayımlanmış ve yazıda özetle; hastanede huzursuzluk olduğu, huzursuzluk nedeniyle doktorların tayin istediği, bazı personelin baskı yaptığı, Dinar'da daha fazla doktor olduğu belirtilmiştir. kamu oyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açılamaların yapılması gerekli görülmüştür.
                Hastanemizden ayrılan doktorlar sosyal imkanları daha fazla olan illerdeki hastanelere, memleketlerine, üniversitelere geçmişlerdir. Hastanemizden ayrılan hiçbir uzman hekim ilçeye gitmemiştir. (Ayrıntısı ekteki listede belirtilmiştir.)
                 Dinar Devlet Hastanesi'nde; 17 uzman, 4 pratisyen ve 4 diş hekimi görev yapmaktadır. Dahiliye, Genel Cerrahi ve Çocuk hastalıkları branşlarında ikişer uzman bulunmaktadır.   Radyoloji, ortopedi, Fizik Tedavi ve Kardiyoloji branşlarında ise hekim bulunmamaktadır. Hastanemizden Kardiyoloji uzmanımız geçici olarak Dinar Devlet Hastanesine haftada bir gün görevlendirilmekte, Dinar'da Patoloji Uzmanı olmadığından Hastalardan alınan numunelere hastanemizdeki patoloji uzmanı tarafından bakılmaktadır. Yani Dinar Devlet Hastanesinde bizden daha az hekim olduğundan hastanemizce destek verilmektedir.  
                Hastanemizde ise; 3 Genel Cerrahi, 3 Dahiliye, 2 Çocuk Hastalıkları (Biri doğum izninde), 1 Göz hastalıkları, 1 Kadın Doğum, 1 Kardiyoloji, 1 Ortopedi, 1 nöroloji, 1 patoloji, 1 Mikrobiyoloji, 2 Anestezi (biri yan dal uzmanlığında), 1 Kulak Burun Boğaz (Doğum İzninde), 1 Radyoloji uzmanı olmak üzere toplam 19 kadrolu uzman hekim bulunmaktadır. Uzman sayısı geçici görevle birlikte (KBB(1), Üroloji(1), Fizik Tedavi(1) ve Psikiyatri(1)) 23 kişi olmaktadır.
                Hastanemiz de kadrosu bulunan ancak henüz atama yapılmayan Üroloji ve Fizik Tedavi uzmanı talebimiz resmi olarak yapılmış olup imkanlar ölçüsünde yerine getirilecektir. Ayrıca kadrolu doktor ataması yapılana kadar geçici olarak doktor talebimizde daha doktorlar ayrılmadan resmi olarak Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne iletilmiş ve geçici olarak KBB, Psikiyatri, Üroloji ve Fizik Tedavi uzmanı görevlendirilmiştir. Ayrıca Kulak Burun Uzmanı ve Psikiyatri uzmanları hastanemizin koşullarını beğenmeleri nedeniyle, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nden kendi istekleriyle geçici görevini uzatarak hizmet vermektedirler.   Ayrıca 11 pratisyen hekim ve 5 diş hekimimiz bulunmaktadır.                
                Hastanemizde daha önce hizmet verilmeyen; Kemik Dansitometri, mamografi, modern merkezi sterilizasyon, yoğun bakım servisi, Diş protezi, Odyometri(işitme testi), Kardiyoloji laboratuarı(EFOR, HOLTER) vb. hizmetler idareye geldiğimizden sonra verilmeye başlanarak, hastane gelirlerimiz iki katına çıktığından personelimize daha fazla ek ödeme yapılmakta, bu durumda hizmet kalitesini olumlu yönde etkilemektedir. Vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Ayrıca Hastanemiz Afyonkarahisar'da özürlü sağlık kurulu raporu verebilen tek ilçe hastanesidir.
                Yukarıda açıklandığı üzere Hastanemizde uzman, pratisyen ve diş hekimi sayısı Dinar'dan fazladır. Huzursuzluk olan bir hastaneye uzman hekimlerin kendi talepleriyle geçici görev talebinde bulunup gelmesi mümkün değildir.
                Hastanemizde mevzuata aykırı işlem yapan tüm personele(Uzman doktorlardan şirket personeline kadar) gerekli yasal işlemler yapıldığından bazı personeller kendi hatalarını kapatmak için negatif propaganda yaparak idareye zarar vermeye çalışmaktadırlar. Ayrıca bir personelin başka bir personele siyasi vb. nedenlerle baskı yapması mümkün değildir. Böyle bir durum somut delillerle ispatlanması halinde yukarıda belirtildiği üzere gerekli tüm yasal işlemler yapılacaktır.
                İlgili yazıda belirtilen asılsız iddialar ve gerçeği yansıtmayan haberlerin yapılması basın etiğine de uymamaktadır. İlgili haberin kaldırılması ve bu açıklamaya göre haberin 23.10.2014 tarihi mesai bitimine kadar düzeltilmesi ve gerekli işlemlerin yapılması için bu açıklama ekiyle birlikte gönderilmiştir. Aksi halde yasal haklarımızı kullanacağımızın bilinmesi hususunda;
                Bilgi ve gereğini arz/rica ederim.
 
                                                                                                                                                        Op. Dr. Lütfi MUTLU
                                                                                                                                                          Yönetici / Başhekim
 
EK: Ayrıntılı Doktor Ayrılış Nedeni Tablosu (1 Sayfa)
 
SANDIKLI DEVLET HASTANESİNDEN UZMAN HEKİMLERİNİN AYRILIŞ NEDENLERİ TABLOSU
 
BRANŞ
ADI SOYADI
AYRILIŞ TARİHİ ve NEDENİ
İÇ HASTALIKLARI UZMANI
MESUT ŞAN
 
01/11/2012 TKHK (ÇAY DEVLET HASTANESİNE BAŞHEKİM OLDU)
ÇOCUK HASTALIKLARI UZMANI
ABDULLAH ALPINAR
05/04/2013 YAN DAL UZMANLIĞI KAZANMASI
ORTOPEDİ UZMANI
 
TOLGA KARCI
09/03/2013 İZMİR ŞİFA ÜNİVERSTESİNE GEÇTİ
KADIN DOĞUM UZMANI
 
AYŞEN YÜCETÜRK
06/11/2013 ANKARA ÖZEL HASTANEYE GEÇTİ
İÇ HASTALIKLARI UZMANI
GÜRAY CEYLAN
12/07/2013 DENİZLİ KURUM İÇİ ATAMA (MEMLEKETİ)
DERİ VE ZÜHREVİ HASTALIKLARI UZMANI
BERİL GÜLÜŞ DEMİREL
09/06/2014 ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİNE GEÇTİ
GÖZ HASTALIKLARI UZMANI
DENİZ DEMİREL
 
30/06/2014 EŞ DURUMUNDAN ZONGULDAK'a GİTTİ.
KARDİYOLOJİ UZMANI
ERDEM DEMİR
15/01/2014 ANTALYA ÖZEL HASTANEYE GİTTİ
BEYİN VE SİNİR HAST.UZMANI
SERHAT KORKMAZ
18/03/2014 BURDUR EŞ DURUMU NEDENİ İLE
RUH VE SİNİR HAST.UZMANI
SERTAÇ GÜVEN
 
31/10/2014 İSTANBUL ÖZEL HASTANE (EŞİ ORDA OLDUĞU İÇİN)
BİYOKİMYA UZMANI
TUNA SEMERCİ
21/05/2014 GİRESUN ÜNİVERSİTESİNE GEÇTİ.
KBB UZMANI
OSMAN NİHAT DEMİRER
16/06/2014 İZMİR KURUM İÇİ ATAMA (ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ İÇİN)
ÜROLOJİ UZMANI
SEDAT YUNUSOĞLU
01/09/2014 AFYONKARAHİSAR KURUM İÇİ ATAMA (EŞİ ORDA OLDUĞUNDAN)
NÖROLOJİ UZMANI
NASUH AĞAOĞLU
05/09/2014 BURDUR KURUM İÇİ ATAMA(Çocuk eğitim durumu)
ANESTEZİ UZMANI
ABBAS KÖSE
02/05/2014 İSTANBUL SAĞ.BAK .EĞİTİMDE 2 YIL SÜRE İLE
MİKROBİYOLOJİ UZMANI
FİROOZEH KESKİN
15/10/2014 TARİH İTİBARİ İLE 6 AY ÜCRETSİZ İZİNLİ.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi