Sandıklı'da trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Sandıklı İlçesi'nde iki otomobilin çarpıştığı kazada araçtan fırlayarak bariyerlere çarpan Necati Kaplan yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.
Kaza, Afyonkarahisar- Antalya karayolunun 71'inci kilometresindeki Kusura Köyü yakınlarında meydana geldi. Antalya'dan Afyonkarahisar istikametine giden Ayhan Kara'nın kullandığı 06 FJ 9306 plakalı otomobil, aynı yönde seyreden Şükrü Yüksel'in kullandığı 16 JB 976 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle öndeki araç kendi ekseni etrafında dönerken, aracın sağ arka koltuğunda oturan Necati Kaplan araçtan fırlayıp orta refüjdeki bariyerlere çarparak olay yerinde yaşamını yitirdi. Sürücülerden Şükrü Yüksel kazayı yara almadan atlakırken, aynı araçtaki Ayten Dursun ve Nimet Dursun ile şarampole uçan diğer araçtaki sürücü Ayhan Kara ile Hasan Aspir yaralandı.
İLK MÜDAHALEYİ YOLDAN GEÇEN HEMŞİRE YAPTI
Kazanın ardından olay yerine sağlık ekipleri yönlendirirken, o sırada aracıyla kaza yerinden geçen hemşire Tülay Sönmez yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra gelen ambulanslarla Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılar tedaviye alındı. Yaşamını yitiren Necati Kaplan'ın cenazesi ise savcının incelemesi sonucu morga konuldu.
'YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIM'
Hemşire Tülay Sönmez, "İstanbul'da görev yapıyorum. Antalya'dan İstanbul'a gidiyorduk. Kazayı görünce inerek yaralılara yardımcı olmaya çalıştım. Damar yollarını açtım. Onlara yardımcı olmaya çalıştım. Allah yardımcıları olsun başka yapcakları bir şey yoktu" dedi.
 

 
Editör: Haber Merkezi