SANDIKLI BELEDİYESİ’NDEN KUTLU DOĞUM ÖZEL PROGRAMI
Sandıklı Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Özel Programı Belediye düğün salonunda gerçekleşti.
Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün ev sahipliği yaptığı Kutlu Doğum Haftası Özel Programına Kaymakam Faik Arıcan,Emniyet Müdürü Hakan Berber,Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman,Müftü Vekili Mehmet Edibali,Ak Parti İlçe Başkanı Cemil Akbaş,Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Kamil Nacak,İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Utsal,Mehmet Öztopbaş,Belediye Meclis Üyeleri Adnan Öztaş,Ahmet Mahmut Saylık,Gülay Perçin,Osman Işık,Raşit Yıldırım,Ahmet Öztop,Ramazan Sayın ve Daire Müdürleri ile çok sayıda bay ve bayan vatandaş katıldı.
Programa ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün Peygamberimizi övücü açılış konuşmasının ardından televizyon ekranlarından tanıdığımız Süleyman Bakır hocanın muhteşem ses ve yorumu ile Kur’an-ı Kerim Tilaveti tüm izleyenlerin beğenisini topladı.
Başkan Çöl,Belediye tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Özel Programına gelenlere teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında şunları söyledi;“ Bugün burada sizlere,son ve evrensel olan Yüce Peygamberimizin sevgi ve kardeşlik mesajlarını elimizden geldiğince ileterek,onu yüceliğine yakışır bir şekilde anmaya çalışacağız.Ancak tüm alemlerin Resulü, İslam dünyasının sevgilisi, gönlümüzün sevgilisi Hz Muhammed hakkında ne söylersek söyleyelim eksik kalacaktır. Bugüne kadar onun hakkında birçok söz söylenmiş, birçok methiye yazılmış ancak hiç biri onun güzelliğini anlatmaya yetmemiştir. Peygamber efendimizin doğumunu kutlarken kendimizi de gözden geçirmemiz gerekmektedir. Onun açtığı yolda ve onun nuru ile aydınlanan İslam dininde,nasıl bir kul olmamız gerektiğini düşünmeli ve ona layık olmak için davranışlarımızda da,onu örnek almalıyız. O bir peygamberdi, Allah tarafından bağışlanmıştı. Buna rağmen Allah’ın emirlerine en çok o dikkat ederdi. ‘Mümin müminin aynasıdır’ diyerek bütün herkesin Allah katında eşit olduğu nu söylerdi.Bu duygu ve düşüncelerle gösterişten daima uzak duran ve alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimizin 1443. Doğum Gününü en kalbi duygularımla kutluyor hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum.”
Başkan Çöl’ün Açılış konuşması sonrası yer alan Süleyman Bakır Hoca Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Peygamberimizin yaradılış gayesi ve onun güzel ahlakı hakkında kısa bir söyleşi yaptı. Daha sonra,Nihat Hatipoğlu ekranlarından tanıdığımız Ahmet Kemal muhteşem semazen gösterisi ile birlikte okuduğu birbirinden güzel ilahilerle izleyenlere duygulu anlar yaşattı.Ahmet Kemal izleyenleri kırmayarak onlardan gelen ilahi isteklerine de yer verdi.Başkan Çöl’ün kapanış konuşmasının ardından program sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi