SANDIKLI BELEDİYESİNDEN DİN GÖREVLİLERİMİZE YEMEK

Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Belediyemiz tarafından ilk defa düzenlenen ve İlçe Müftülüğü, Müezzinler, İmam Hatipler, Kuran Kurslarında görev alan personellerin buluştuğu bir yemek organizasyonuyla kutlandı. "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Sandıklı Belediyesinin tarihinde ilk defa organize edilen yemek programına katılım yoğun oldu.

 

Sandıklı Belediyesi tarafından organize edilen yemek programa Sandıklı Kaymakamı Faik ARICAN, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa ÇÖL, Sandıklı İlçe Emniyet Müdürü Hakan GEZERGÜN, Sandıklı İlçe Müftüsü Davut ÇALIŞKAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin KARAOSMAN ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Sandıklı İlçe Müftüsü Davut ÇALIŞKAN; Bu haftanın din görevlilerimizin hatırlanması açısından önemli bir gün olduğunu belirterek camilerin yalnızca namaz kılınan yer olmadığını, müderrisi, imamı, müezzini, cemaati ve talebeleriyle toplumda birlik oluşturan bir müessese olduğunu söyledi. Davut ÇALIŞKAN konuşmasında; "Bugün bizlere camilerde görev yapan kuran kurslarında halka dini bilgiler öğreten hocalarımıza bir kadir şinaslık örneği olarak öğle yemeğinde bir araya getiren ve gönlümüzde müstesna bir yer edinen sevgili Belediye Başkanımız Mustafa ÇÖL'e huzurunuzda teşekkür ediyorum." dedi.

Programda kısa bir konuşma yapan Başkan Mustafa ÇÖL "Toplum olarak birbirimize sıkıca bağlanmanın, bir arada kenetlenmenin en önemli kaynağı olan camilerimizde hizmet veren din görevlilerimiz; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlaşışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir.

Zengin fakir, amir memur, yaşlı genç herkesi bünyesinde toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizi tebrik eder, hemşerilerimin ve tüm İslam Aleminin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı kutlarım."dedi.

 

Program "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebeti ile Sandıklı Belediyesi tarafından günün anlam ve önemine istinaden hazırlanan hediyelerin din görevlilerimize verilmesi ile son buldu.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi