Sandıklı Belediyesinden bir kültür hizmeti daha

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl göreve geldiği günden bu güne kadar Sandıklı İlçemiz ile ilgili pek çok kültür eserinin kitap haline gelmesini sağlayarak, Sandıklı İlçesi kültür arşivinin envanterine bir eser daha kazandırmanın haklı mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Bu eserlerin kitap haline gelenleri arasında en güncel olanı Araştırmacı Yazar Hüseyin Hüsrevoğlu'nun kaleminden "Belgelerle Sandıklı Hevâi Camii ve Medrese'si" kitabı olmuştur. Hüseyin Hüsrevoğlu'nun uzun yıllar süren araştırmaları ve toplamış olduğu belgelerin ışığında yazmış olduğu bu kitap, gelecek nesiller için büyük bir tarihi miras olacaktır.

Bu vesileyle Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl'e imzalamış olduğu kitabı takdim eden Hüseyin Hüsrevoğlu, kültür hizmetleri konusunda kendilerine göstermiş oldukları yakın ilgi ve alaka ile yardımlarından dolayı Başkan Çöl'e teşekkürlerini iletti.

Başkan Mustafa Çöl; "Sandıklı ilçesinin pek çok kültürel mirasa ev sahipliği yaptığını, Hüseyin Hüsrevoğlu ve Sandıklıda bu işe gönül koymuş tüm araştırmacı, yazar, tarihçi, ozan gibi vatandaşlarımıza uzattığımız destek elinin hiçbir zaman geriye çekilmeyeceğini, Hüseyin Hüsrevoğlu hocamıza yapmış olduğu bu araştırmaları ve kaleme aldığı bu değerli eser için teşekkür ettiklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi