SANDIKLI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HAKKINDAKİ SORUŞTURMA

Sandıklı Belediye başkan yardımcısı Hayrettin Barbaros Atasoy ’un, Sandıklı TOKİ konutları yakınındaki boş arsasına belediyenin imkanlarını kullanarak su şebekesi çektirdiği iddiasıyla açılan soruşturmanın sonucu öğrenilemedi.

Atasoy ’un, belediye iş makinaları çalıştığı için dışarıdan makine kiralamak suretiyle su kanalı açtırdığı ve belediyeye ait su borularını kullandırtarak arsasına usulsüz ve izinsiz şebeke bağlattığı iddia edildi.

Yapılan bir şikayet sonucu ortaya çıkan skandalla ilgili Hayrettin Barbaros Atasoy hakkında  soruşturmanın başladığı öğrenilmişti.

Soruşturma konusu su şebekesine lgili belediye su işlerinden eski tarihli abone yaptırıldığı, ve kullanılan malzemelerle ilgili hizmet faturası tanzim edildiği, hafriyat için Temmuz ayı içersinde Nacak hafriyattan fatura alınarak, muhakkike sunulduğu iddia edildi.

Öte yandan;  2005 yılında Diyanet kadrosundan hizmetli olarak Sandıklı Belediyesine geçen Atasoy ’un 2 yıllık Meslek Yüksek Okulunu bitirerek hizmetli kadrosundan, sınavlara girmeden zamanın belediye başkanı tarafından usulsüz olarak normal memur kadrosuna geçirildiği iddiasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve Hayrettin Barbaros Atasoy’un savcılık tarafından ifadesinin alındığı iddia edildi.

Diğer taraftan; belediye başkan yardımcılığı kadrosunu aldıktan sonra memur katsayısında kendisini sanki Sandıklı 82’nci İl gibi “il başkan yardımcısı” gösterip uzun süre ek katsayı aldığı ifade edilmişti.

Bu soruşturmalara rağmen, Barbaros Atasoy’un görevine devam ettiği öğrenildi. 
Editör: Haber Merkezi