Sandıklı Bekteş Barajı'nda Sona Yaklaşıldı

Yapımı devam eden Sandıklı Bekteş Barajı'nın yüzde 70'i tamamlandı. Barajın tamamlanarak hizmete alınmasıyla Sandıklı'nın 2071'e kadar içme suyu ihtiyacı garanti altına alınacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, yaptığı yazılı açıklamaya göre, sulama ve içme suyu amacıyla inşa edilen Bekteş Barajı temelden 51 metre yüksekliğe ve 2 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak.
Barajın yaklaşık 8 milyon lira yatırım bedelli olduğunu ve kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edildiğini aktaran Eroğlu, "Afyonkarahisar'ın bir evladı olarak ilimize ne gerekiyorsa yapmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Yalnızca bakanlığımıza bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisarımıza 2003'ten günümüze kadar yaklaşık 1,4 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlarla Afyonkarahisar'ın içme suyu, sulama, taşkın gibi suyla alakalı bütün ihtiyaçlarını çözüyoruz." ifadesine yer verdi.
"Bin 580 dekar zirai alana sulama suyu sağlayacağız"
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'a yapılan yatırımlardan biri olan Sandıklı Bekteş Barajı'nda yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirterek, "Sandıklının 2071 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını güvence altına alacak bu barajımızda çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Barajın hizmete alınmasıyla Sandıklı'nın içme suyu için yıllık 2 milyon metreküp su depolanacak." değerlendirmesinde bulundu.
Barajın aynı zamanda sulama amacıyla da kullanılacağını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Barajın sulama projesinin tamamlanmasıyla Sandıklı'da bin 580 dekar zirai alana sulama suyu sağlayacağız. Böylece sulanan araziler sayesinde hem bölge çiftçimize hem de milli ekonomimize yıllık 1 milyon 738 bin lira katkı vereceğiz."
 
Editör: Haber Merkezi