Sandıklı Barak Baba Suyu Test Sonuçları Olumlu Çıktı

Sandıklı’ya bağlı Celiloğlu köyüne giderken yol üzerinde Barak baba türbesinin yanında bulunan ve halk arasında şeker suyu olarak bilinen su, laboratuar testinden tam not aldı.
Sandıklı Kaymakamlığınca, insani tüketim amaçlı sular yönetmeliği kapsamında numune alınarak teste gönderilen su da insan sağlığını olumsuz etkileyecek herhangi bir madde bulunmadığı belirtilirken, ayrıca suda insan kemik ve diş yapısına faydalı olan flor oranının fazla olduğu belirtildi. Sandıklı ilçe Kaymakamı Faik Arıcan yaptığı açıklamada; Vatandaşlarımızın su kaynaklarından sağlıklı su teminini sağlamaları amacıyla çalışmalar yürütüyoruz.
Su kaynaklarının bakteriyel ve mineral değerleri bakımından ne durumda olduğunu yetkili birimler kanalıyla incelettirip, vatandaşlarımızın temiz su kaynaklarını kullanmalarını arzu ve temenni ediyoruz. Bu kapsamda, ilçemizde adı sıkça duyulan, Celiloğlu köyümüzün, bir adıyla Barak Baba türbesi dediğimiz mevkide, yerel adı şeker su olarak bilinen su kayağının mahiyetini anlamak için, Antalya Halk Sağlığı müdürlüğü, halk sağlığı laboratuarına gönderdik. Celiloğlu köyümüzde bulunan bu suyun tamamen tüm değerleriyle içerisindeki tüm mineral ve bakteriyoloji testleri yapıldı. Tamamen temiz içilebilir, içindeki değerler gayet uygun ve vatandaşımızın kullanımına uygun bir su olduğunu tespit ettik. Suda Flor oranının bir miktar fazla olduğu görülmüştür. Her kimyasal maddenin fazlası vücuda zarar, ama azı yarardır. Flor da ağız ve diş sağlığı ile vücuttaki kemik sağlığı açısından fayda sağlayan bir maddedir. Bu nedenle uygun dozajlarda alınması vücut için faydalıdır. Yapmış olduğumuz incelemede, burda akan suyumuzun bu değerinin yüksek olduğunu gördük. Bu yükseklik vücuda zarar verecek bir yükseklik de değil. Aksine kullanımında vatandaşlarımızın da fayda bulacağı bir miktarda olduğunu tesbit ettik. Vatandaşlarımız bu suyu güvenle tüketebilir. Ayrıca o alan üzerinde, Köylere hizmet götürme birliği kanalıyla bir çalışma yapacağız. O alanın vatandaşlarımızın kullanımına daha uygun, daha rahat, huzurlu bir ortam olması için uğraşacağız."dedi.
 
Editör: Haber Merkezi