Sandıklı Alamescit köyü 24 saat kamerayla izleniyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Alamescit Köyü'nde daha önce yaşanan hırsızlık ve yangın gibi olayların önüne geçerek, faillerini bulmak amacıyla köyün belirli noktalarına güvenlik kameraları konuldu.

 

Sandıklı'ya bağlı Alamescit Köyü'nün giriş, çıkışlarıyla sokaklara 8 güvenlik kamerası konuldu. Yaklaşık 5 bin liraya mal olan sistemde kameralar gece, gündüz kayıt yapıyor. Muhtarlığa konulan bilgisayara kaydedilen görüntüler muhtar ve ihtiyar heyeti tarafından takip ediliyor.

 

Köy Muhtarı Ömer Çevik, "Bu güvenlik kamerası sistemini köyümüzde daha önce yaşanan hırsızlık ve yangın gibi olayların önüne geçmek ve bu olayların faillerini bulmak amaçlı koydurduk. Bu kameralar köyümüzün giriş- çıkış ve sokaklarında 15 gün kayıt yapıyor. Kameralar sayesinde köyümüzde yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçmek istiyoruz. Kameralar jandarma ekiplerinin de işini kolaylaştırıyor. Onlar da bize bu nedenle teşekkür etti" dedi

 

Aza Yılmaz Soylu da "Daha önce yangın, hırsızlık gibi olaylar yaşandı. Biz bu olayları önlemek için kameraları koyduk. Bundan sonra da bu tür olayların köyümüzde yaşanmayacağını düşünüyoruz. Bütün komşu köylere de tavsiye ederiz. Çünkü güvenlik adına alınabilecek en iyi önlem" diye konuştu.

 

Köyde yalnız oturan 80 yaşındaki Satı Özer ise "Çocuklar mı tam bilmiyorum akşamları evimi taşlıyor, kapıma vurup kaçıyorlardı. Bu kameralar sayesinde artık kimse evime yaklaşmıyor. Sabah namazını kıldıktan sonra muhtara dua ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi