Sandıklı Aktürkler İmam Hatip Orta Okulu’nun başarısı

Sandıklı Aktürkler İmam Hatip Orta Okulu'ndan Mevzun Olan, 3 Öğrenciden 1 Tanesi Fen Lisesi Kazandı

            2012-2013 Eğitim Öğretim yılında eğitim vermeye başlayan, Aktürkler İmam Hatip Orta okulu, 2015-2016 Eğitim öğretim yılının sonunda ilk mevzunlarını verdi.Mevzun olan örenciler TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Sınavı sonrası, yaklaşık üç öğrenciden birisi Fen lisesini Kazandı.
Mevzun olan 78 öğrencinin 74'ü tercih yaparken, 20 Öğrenci fen liselerine doğrudan 7 öğrenci ise Milli Eğitim Bakanlığınca 2016 - 2017 eğitim öğretim yılında Türkiyenin Farklı illerinde "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi" kapsamına alınan ve fen liseleri ile denk eğitim öğretim sistemine sahip, İmam Hatip Fen lisesi denilebilecek, Proje Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleşti. 
            74 öğrenciden 27'si Fen lisesi ve dengi  olan Proje Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleşerek, yaklaşık mevzun olan her üç öğrenciden bir tanesi Fen Lisesi kazanmış oldu.
            Geriye kalan 47 öğrenci' nin 33'ü Anadolu İmam Hatip Liselerine, 7'si Anadolu Lisesi, 2'si Sağlık Meslek lisesi, 3 Endüstri Meslek Lisesi, 1 Kız Meslek lisesi, 1 Ticaret Meslek Lisesine gedeceği belirtildi. Tercih yapmayan 4 öğrencilerden 1 tanesinin Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine, 1 Öğrencinin özel bir liseye, kalan 2 öğrencinin ise Açık Öğretim Lisesine devam edeceği öğrenildi.
İlk Dönem Yapılan (TEOG) Sınavında 1. olmuştu
            2016 - 2016 Eğitim öğretim yılı 1. dömen yapılan Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) Sınavında İlimiz ve ilçelerinde ki İmam Hatip Ortaokulları arasında Aktürkler İmam Hatip Ortaokulu birinci olmuştu.
Ayrıca 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı için kayıtların devam ettiği belirtildi.
 
 
Editör: Haber Merkezi