Özkaya’dan, Sandıklı’da Referandum Bilgilendirme Toplantısı
 
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Sandıklı’da vatandaşlarla buluşarak referandum ile ilgili bilgilendirme ve istişare toplantısı yaptı. Toplantıya çok yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla büyük salon doldu taştı.

 
Sandıklı Belediye Düğün Salonunda Sandıklı AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen toplantıya Afyonkarahisar AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Koordinatörü Ahmet Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Oda Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



Milletvekili Ali Özkaya’ya bu programı Sandıklı’da başlattığı için teşekkür eden Sandıklı Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık; “16 Nisan’da gerçekleştireceğimiz halk oylaması referandumda gelecek Türkiye’mizin daha müreffeh bir zemine ulaşması için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. 2007 yılında yapılan referandumla ilgili ilçemizde yaptığımız çalışmalarda yüzde 73,5’luk bir oranla evet oyu aldık. Bütün Teşkilatımız ve halkımızla beraber 16 Nisan’da gerçekleştireceğimiz Referandumda da güçlü bir evet çıkması için hep beraber Sandıklı olarak evet, evet, evet diyoruz” dedi. 


16 Nisan’da yapılacak Halk Oylaması çalışmasına ve halk bilgilendirme toplantısına Sandıklı’dan başladıklarını belirten Milletvekili Özkaya; “Halk oylaması bilgilendirme toplantısına vira bismillah diyerek Sandıklı’dan başlıyoruz” dedi. 

Sistemin işleyişi hakkında vatandaşlara bilgiler veren Milletvekili Özkaya; “Cumhurbaşkanının, yasa teklif etme yetkisi olmayacaktır. Yasama yürütmeden tamamen ayrı, kuvvetler ayrılığı ilkesine daha uygun bir hükümet sistemi öngörülmektedir. Anayasa değişikliği teklifi ile yargı alanında da önemli değişiklikler yapılmaktadır. Öncelikle yargı bağımsızlığı ilkesine 'tarafsızlığı' şeklinde ekleme yapılarak yargının tarafsızlığına ayrıca vurgu yapılmaktadır. Cumhuriyet, milletimizin en kıymetli kazanımıdır ve Türkiye'nin rejimi demokratik bir cumhuriyettir. Ülkeler, dünya ve ulusal uygulamaları dikkate alarak, geçmişin birikim ve pratiklerini gözeterek, millete ait egemenliğin nasıl somutlaşacağını, pozitif kurallarla şekillendirirler. Bu bakımdan teklifle, başkanlık yürütme modelinin, 'Cumhurbaşkanlığı sistemi' olarak isimlendirilmesi, son derece isabetli bulunmaktadır” dedi. 

Milletvekili Özkaya’yı telefonla arayan Orman ve Suişleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Sandıklı’lı vatandaşlardan referandumla ilgili evet sözü aldı. 
Daha sonra vatandaşların sorularınının cevaplanmasıyla toplantı sona erdi. 
 
 
Editör: Haber Merkezi