Marka Kent Sandıklı Sempozyumu Sona Erdi.
Sandıklı ‘da Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi, Sandıklı Kaymakamlığı, Sandıklı Belediyesi ve Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası ‘nın ortaklaşa düzenlediği Marka Kent Sandıklı Sempozyumu 3. gün sonunda düzenlenen çalıştay ile sona erdi.
Son gün yapılan çalıştayda konuşma yapan Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyelerinden İsa Sağdıç “Sandıklı ‘nın nerede olduğunu, neredeyiz? Sandıklı ‘nın Afyonkarahisar ilçeleri içerisinde sağlıkta 7nci, eğitimde 3üncü, ekonomide 4üncü, genel sıralamada 2nci olduğunu belirterek, Sandıklı ‘yı daha üst sıralara taşımak hepimizin amacı olmalıdır.” dedi.
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Kamil Kılıç yaptığı sunumda “Yerel gelişmede birinci etken liderlik olmalı, ben merkezli değil biz merkezli olmalıyız, küçük olsun benim olsun anlayışı başarının önündeki en büyük engeldir. Mutlaka liderlik mekanizmasını harekete geçirmeliyiz. Belediye Başkanı ve hükümet desteği olmadan ayakta durabilmenin çarelerini bulmalıyız. Genel bütçeden pay almadan da şehirler kendi bütçeleriyle ayakta durabilmelilerdir.” Dedi.
Son olarak söz alan Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan “Türkiye ‘de ilk defa bir ilçe marka kent olma sempozyumu düzenledi. Türkiye ‘de kaç ilçede birden fazla 5 yıldızlı otel var? Kaç ilçenin profesyonel futbol takımı var? Termal enerji ile 12 bine yakın konutu kaç ilçe ısıtabiliyor? Kaç ilçe 12 ay boyunca sera üretimi yapabiliyor? Sandıklı bu saydıklarımı yapmakla zaten bir marka şehirdir. Bizim görevimiz bunları daha da geliştirmek olmalıdır.” Dedi.
Sempozyum aile fotoğrafı çektirilerek sona erdi.

Ali Bayar-Sandıklı

Editör: Haber Merkezi