KEYFİ KAYIT SİLME İDDİASI

Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifine üye olan bazı esnafların duyuru ve tebligat yapılmadan kayıtlarının silindiği iddia edildi.

Kaydı silinen bir esnaf “Kaydımın neden silindiğini duyunca kooperatif yetkililerine nedenini sordum. Bana “kredi kullanmıyorsun onun için sildik” dediler. Çoğunlukla Ak partili bilinen üyelerin kayıtlarının silindiği duyumunu aldık. Keyfi hareket ediyorlar.” Dedi.

Üye kayıtlarının kooperatiften silinmesi için duyuru yapılması, tebligat yazılması gerektiği halde bunların yerine getirilmediği, Mart ayında yapılacak mali kongre sonrası olağan kongre için şu andaki yönetimin kendi çıkarları doğrultusunda üye oluşturmaya çalıştığı iddia edildi.

BİMER’e onlarca şikayet yazıldığını, şikayetlerde başkan Mevlüt Özçınar ve katibi Halil Öznemli’nin kooperatif görevlerinden sonraki servet artışlarının derinine incelenmesi gerektiğinin de, istendiği ifade edildi.

Kooperatiften kredi kullanan bir esnafta “Yıllardır kapımızın önünden geçmeyen kooperatifçiler şimdi her nedense ziyaretimize geliyor, hem helallık diliyorlar hem de,  karşımıza geçerseniz size bir daha kredi filan kullandırmayız,  ona göre bizim yanımızda yer alın, diyorlar..  Ne hallere kaldık?..”dedi.  

Editör: Haber Merkezi