"GÖREVE GELDİĞİMİZDE BELEDİYENİN DURUMU ÇOK KÖTÜYDÜ"

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl haber siteniz Afyon Zafer’e önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Çöl Yaptığı Açıklamada; “Göreve geldiğimizde işçi ve memurun maaşlarının ödenmediği bir belediye devir aldık. Şu anda Personelimize borcumuz yok. İnşallah bir daha personelimiz bu durumu yaşamaz. Sandıklı Belediyesinin kaybolan musluklarını kestik. Kaplıcada bir önceki döneme göre 1 Milyon TL gelirimiz var. Yani Kaplıca'da 1 yılda 2 Milyon kar elde ettik.  1 Milyon tl lik gelirimiz sırf fazla personele ödemediğimiz maaşlardan artan miktar .

"BELEDİYEYE ALINAN MALZEMELERDE TAKDİR SANDIKLI HALKININ"

*2013'te malzeme alımı yapılmış 66 TL, 2015'te yani bizim dönemimizde aynı mal 21 TL arada %212 fark var.

*2013'te malzeme alımı yapılmış 72 TL, 2015'te aynı mal 24 TL.

*Kuyu açtırdık metresi 100 TL ye bizden önce ne kadar vermişler bu işe biliyor musunuz 250 ile 300 TL arası.

*2012'de araç kiralanmış saati 125 TL ye biz araç kiraladık 72 TL verdik. Bu aradaki farkları Sandıklı halkının taktirine bırakıyorum. Bunlar sadece 3 küçük örnek. Süreç içinde hepsini açıklayacağım.

"1 TL ELEKTRİK BORCUMUZ YOK"

                Şu anda 1 lira elektrik borcumuz yok, 1,5 milyon TL ( eski para ile 1,5 trilyon) borç ödedik. Araya tanıdık sokmadık, taksit yaptırmadık peşin yatırdık. Geçen dönem 600 bin TL den dolayı elektrikleri kesildi o soğuk günlerde Sandıklı'da 3 gün Sanjet kullanılamadı bu günleri unutmadık.

"BELEDİYE'DE İŞİ EHLİNE VERDİK"

                Göreve geldiğimizde 56 trilyon borcu olan bir belediye devraldık şu anda 46 trilyon kalmış durumda 10 trilyon borç ödedik 1 yıllık kısa bir sürede. Seçime 2 gün kala işçi alınmış, seçime 3 ay kala 6 ay kala işci alınmış sırf seçimde getirisi olsun diye mali boyutu hiç düşünülmemiş. Belediyede 550 kişi çalışıyordu şu anda 390 kişi çalışıyor. iki tane sandalye var ayakta dört kişi bekliyor, niye yapılmıyor vatandaşın işi ayakta bekliyor dedim onlarda personel başkanım dediler, ayaktakileri vatandaş zannettim” dedi.

      DEVAMI YARIN..

Editör: Haber Merkezi