Dükkanına gelen dostlarına "ayakkabı boyası" hediye ediyor

Sandıklı ilçesinde, saraciye ve hırdavat ürünleri satan bir esnaf , dükkanına gelen ziyaretçilerine  ramazan ayı dolayısıyla çay ikram edemediği için bunun yerine birer kutu ayakkabı boyası veriyor.

Esnaf Şakir Akpınar (51),  AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinden önce babası ve dedesinin işlettiği dükkanda 30 yıldır mesleğini sürdürdüğünü söyledi.

Geleneklerinde, misafirliğe gelenlerin ikramsız gönderilmediğini belirten Akpınar, "Ramazan öncesi gelen misafirlerimize çay ikramı yapıyorduk. Ramazan nedeniyle içecek ikramı yapamadığımız için biz de dedemiz ve babamızdan kalan dükkanımızda atalarımızın gelenek ve göreneklerini devam ettiriyoruz. Misafirlerimize ayakkabı boyası hediye ediyoruz" dedi.

Akpınar hediyesini, "Dost başa, düşman ayağa bakar" atasözünden yola çıkarak seçtiğini dile getirerek, ziyaretçilerini bayramdan sonra çay içmeye davet ettiğini sözlerine ekledi.

Ziyaretçilerden Mustafa Sallı ise her hafta arkadaşı Akpınar'ın dükkanına geldiğini ve ramazan öncesi onunla çay keyfi yaptıklarını ifade etti.

Arkadaşını bu uygulamasından dolayı tebrik eden Akpınar, "Buraya sadece ben değil, birçok arkadaşımız geliyor. Buraya gelen arkadaşlara ayakkabı boyası hediye ediliyor, onlar da ayakkabılarını boyuyorlar" diye konuştu.AA

Editör: Haber Merkezi