DSİ SANDIKLIDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Sayın Bakanımız Prof Dr. Veysel EROĞLU'nun talimatıyla DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim İşbilen ve beraberindeki heyet Sandıklımızda bir dizi inceleme ve araştırmalarda bulundu. Kapalı Pazar yerinin üstündeki Karacaören Yolu üzerindeki köprünün altındaki kuruçay dan başlayarak, Sandıklı Anadolu Lisesinin arkasında, Ulupınar mevkisine kadar olan kısımda incelemelerde bulundular. DSİ tarafından Rekreasyon çalışması yapılmak üzere ihale edilen bölümde Kanal genişletme çalışmaları ve belirli bir bölgede su tutma çalışmaları yapılacaktır.
Belediye Başkanımız Mustafa Çöl'ün gayretleriyle düzenlenecek olan çalışmada ayrıca, kışın kar sularının erimesiyle Sandıklımızda bazı Mahallelerde görülen sel felaketinin önüne geçmek adına da çalışma yapılacaktır. Bu bağlamda İlçemiz Akdere Mahallesinde biriken sel suları açık kanal kullanılarak Şehir Merkezi'nin altından geçmekte olan dereye bağlanacaktır. Ayrıca Şirinevler Mahallesinde ve Mezarlığın üst tarafında bulunan derede bu yöntemle Çayköyde bulunan çaya yönlendirilecektir.
Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Çöl "Sandıklı Halkımıza daha ferah ve daha güzel ortamlar kazandırmak adına yaptığımız faaliyetlere bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Yıllardır atıl olarak bekleyen bu kuru çayı düzenleyerek Çocuk parkları, mesire alanları ve sosyal tesislerden  oluşan bir alan haline getireceğiz. Sayın Bakanımızın desteği ve Devlet Su İşlerininde katkısı ile daha güzel ve yaşanabilir bir Sandıklı için faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Kışın fazla yağış alan yerlerimizde derelerin taşması sonucu oluşan maddi manevi kayıpların önüne geçmek adına, buralarda çalışma yaparak bu suları şehir altı sularına vererek bu problemi de çözeceğiz. Sandıklımızın kış aylarında yaşamış olduğu sorunları çözerek sorunsuz bir kış geçirmek hedefindeyiz."dedi.
Editör: Haber Merkezi