Dr.Hakan Bolcal Projelerini Açıkladı
Sandıklı Milliyetçi Hareket Partisi Seçmen İletişim Merkezinde Salı akşamı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası münasebetiyle hatim duası okutuldu. Seçmen İletişim Merkezinde gerçekleştirilen program sonrasında MHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hakan BOLCAL Sandıklı ile ilgili projelerini partililere anlattı. Aynı zamanda Bolcal projelerini basın mensuplarına yazılı olarak dağıttı. Program sonunda MHP Adayı Dr. Hakan BOLCAL seçimlerin ülkemize ve Sandıklı’mıza hayırlar getirmesini temenni etti. 
İŞTE DR.HAKAN BOLCAL’IN PROJELERİ
E- BELEDİYECİLİK
E- Belediyecilik sistemi oluşturarak vatandaşlarımızın internet üzerinden belediye ile olan işlerini takip edebilmelerini sağlayacağız. Su, çevre temizlik, Emlak ve Reklam vergileri, Sanjet kontur yükleme gibi online fatura ödeme, hizmet satın almanın yanı sıra, mezarlık yeri, Belediyeden hizmet isteme gibi bir çok konuda vatandaşlarımız artık yorulmadan bütün belediye hizmetlerini takip ederek sonucu görebilecek. Ayrıca Belediye Başkanı ve birim amirleri personelini bu sistemde takip ederek verimli çalışır hale getirilmesini sağlayacak.
ŞEFFAF BELEDİYECELİK ANLAYIŞI
Yapılan araştırmalar sonucu Belediyelerin en büyük sıkıntısının şeffaf olmadığını çıkmaktadır. Bizler kamuoyunu ilgilendiren her konuda başta ihale, belediye meclis kararları olmak üzere yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı halkımıza ve basın yoluyla kamuoyuna açık olarak duyuracağız. Önemli işlerde anketler düzenleyerek halkımızın neyi nasıl istediğini öğrenerek ona göre çalışcağız. Gizli-kapaklı, ayrımcı, kayırmacı politikaya karşı olduğumuzu göstereceğiz.
KIRMIZI MASA KURULACAK
Her belediye kendine göre bir masa kurar. Ama her nedense kurulur ama işlev yapamaz. Biz Kırmızı masa kurarak bunun sürekli çalışmasını sağlamak için gerekli alt yapısını da kuracağız.Vatandaşımızın oturduğu cadde, sokak, mahallesi ile ilgili bir sorunu olduğu zaman kırmızı masaya müracaat ederek elektronik ortamda kayıt yaptıracak. Sorunlar ilgili birimlere intikal ederek çözümü için çalışılacak. Belediye Başkanı sistemden o işin yapılıp yapılmadığını yani akıbetini kontrol ederek yapılmamışsa nedenleri ve çözümü için uğraşacak. Proje uygulamaya geçtiğinde Avrupa standartlarında belediyecilik yapacağız.
HÜDAİ TERMAL TATİL KÖYÜ OLACAK
Kaplıcanın etrafı tel örgü duvarla çevrilecek. Çevre köylere ulaşım ise çevre yolundan sağlanacak. Kaplıca içersinde araç trafiği en azami seviyeye indirilecek. Kaplıcada mali, idari,teknik disiplin sağlanarak e-belediyecilik uygulamasına geçilecektir.
 *Mali Disiplin: Kaplıcaya gelen müşterilerin oda kiralama sistemini değiştireceğiz. Yeni uygulamayla bilgisayar ortamında en az iki yetkilinin onayı aranacak. Belediye başkanı da sistemden hangi odanın boş hangisinin dolu olduğunu görebilecek. Hangi odanın kim tarafından kaç günlüğüne kiralandığı, parasının alınıp alınmadığı, takip edilerek çoklu kontrol sistemiyle kaçakların önüne geçilecek. Bu sistem sayesinde haksızlıkların önüne geçilerek onun-bunun tanıdığı, misafiri zihniyeti biterek gelir getiren bir yer haline gelecek.
*İdari Disiplin: Bu sistemle Kaplıca personelinin tam kapasite verimli çalışıp çalışmadığı da sistemden takip edilerek kimin nerede ne yaptığı görülecek.
 *Teknik Disiplin: Kaplıca banyolu ve banyosuz apartlara akıllı kart kilit sistemi kurulacak. Odasının parasını yatıran müşteri sisteme tanımlı kartla odaya girebilecek. Personel koordineli bir şekilde çalışacak.
* Hüdai kaplıcalarında özel sektöre ait iki adet beş yıldızlı otel, belediyemize ait olup özel sektöre kiraya verilen iki adet otel olmak üzere dört adet otel, bine yakın banyolu ve banyosuz apart ve oda bulunmaktadır. Yakın zamanda özel sektör tarafından iki adet daha beş yıldızlı otelin yapılması planlanmaktadır.
* ÇOCUKLARIN oyun oynaya bilecekleri, güzel vakit geçirebilecekleri parklar, mini hayvanat bahçeleri, ailelere yönelik, parklar,bisiklet, yürüyüş yolları, gençlerimize yönelik AQAPARK, olimpik yüzme havuzları,spor tesisleri,ailelerin alış-veriş yapabilecekleri dükkanlarolacak.
* Hüdai Kaplıcasında tespit edilen noktalara sadece yöresel ürünlerin satılacağı, tanıtımlarının yapılacağı stantlar kurarak ilçemiz yöresel ürünlerinin leblebi, köy etmeği, patates, bakır eşyalar vb. ürünlerin hem pazarlanması hem de tanıtılmasını sağlayacağız. *Kaplıcamıza gelen misafirlerimize yönelik zamanın koşulları ve ihtiyaçlarına göre tedavi merkezi yapacağız.*Doğa turizmine yönelik, Akdağ, Kumalar, tarih ve kültür turizmine yönelik, Yunus Emre başta olmak üzere türbeler,şehir turları düzenleyeceğiz. Bu sayede hem ilçemizi tanıtacağız hem de ilçemize ekonomik girdi sağlayacağız.
 * Kaplıcada Yaşlılarımıza yönelik,tedavi ve barınma gibi hizmetleri sağlayacağız.
SANJETLE İLGİLİ PROJELERİMİZ
SANJET'te otomasyon sistemi kurarak enerji, su ve ısı tasarrufu sağlayacağız. *Şu anda uygulanan proje bozulmadan proje dahilinde verilebilecek her yeri ısıtacağız. *Vatandaşlarımızın çok soğuk günlerde iyi ısınabilmeleri için gerekirse ilave ısı merkezleri kuracağız. *Hüdai kaplıcaları ve Sanjet'i zarar eden halden kurtarıp kazanan hale getireceğiz.
 İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
İlçemizde genç nüfusun çok olması beraberinde işsizlik sorununu da getirmektedir. Belediye olarak iş istihdamı sağlayacak çalışmalar yapacağız.*Yatırım sizden işçi bizden: İlçemize yatırım yapacak özel teşebbüse her türlü kolaylığı sağlayacağız. *Organize Sanayide yatırım yapacak şirketlereher türlü kolaylığı sağlayarak iş gününün ilçemizden olmasına özen göstereceğiz.*İlçemizde faal olarak beş adet sera bulunmaktadır. Ayrıca bitmek üzere olan üç adet sera vardır. Önümüzdeki yıllarda seracılıkta sayının artacağı görülmekte olup Sandıklı seracılıkta marka kent olacak veişçi istihdamı yönünden ilçemizdeki işsizlik sorununu büyük ölçüde çözecektir.
İŞSİZE İŞ : İş arayanlar meslekleri ve özellikleri ile sisteme kaydedilecek, işçi arayanlarda bu sistemden yararlanarak istedikleri kalifeyede işçi bulmaları sağlanacak. Bu projemizde iş aramak ve işçi bulmak en kısa zamana inecek.
BAYANLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR
Hiçbir işte çalışmayan yada boş zamanlarını değerlendirmek isteyen bayanların ev ekonomisine katkı sağlayabilmeleri için, el emeklerini, gözleme,katmer gibi yerel ürünleri pazarlayabilecekleri sabit Kadınlar Pazarı kuracağız.
GENÇLERE YÖNELİK PROJELER
Sandıklı şehir merkezinde gençlerimizi kahvehane ve sokaklardan kurtaracak bir spor kompleksi yapacağız. İçersinde yüzme havuzu, halı saha,basketbol, voleybol, tenis kortu gibi sahaların olduğu kompleksimizle gençlerimizin boş vakitlerini faydalı bir şekilde geçirmelerini sağlayacağız.
BELEDİYE HİZMET BİNASI YAPACAĞIZ
Sandıklı Belediye hizmet binası bugünkü ihtiyaçlara cevap vermemektedir. Tespit ettiğimiz uygun bir yere belediye sarayı yaparak bütün birimleri bir çatı altında toplayacağız.
 İLÇE KÜLTÜR BİRİMİ KURACAĞIZ
İlçemiz, tarihi, kültürel, doğal, somut ve soyut değerlerinin araştırılması, verilerin bir merkezde toplanması, envanter çalışmalarının yapılması ve ilçe tanıtımına yönelik bütün çalışmaların, konularının uzmanları tarafından ele alınacağı kültür müdürlüğü kuracağız. Kültür müdürlüğümüz bünyesinde halk oyunları, tiyatro, halk korosu, Gezek Kültürünün canlandırılması, orta oyunlarımız, halka yönelik kurslar, Sempozyum, Çalıştay, çeşitli yarışmalar, Halk Konserleri gibi çeşitli sosyal ve bilimsel aktiviteler de olacak.
BELEDİYE KÜLTÜR SARAYI
Afyonkarahisar ilinin en büyük ilçesiyiz. Buna rağmen ilçemizde bir kültür sarayımız maalesef bulunmamaktadır. Özellikle gençlerimizin sesine kulak vererek bu sorunu çözeceğiz. Belediye İlçe Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli toplantıların, konferans, konser, seminer, tiyatro gibi çalışmaların yapılabileceği, içerisinde kent müzesi, kütüphane, arşiv ve dökümantasyon salonu, internet salonunun bulunduğu bir kültür sarayını ilçemize kazandıracağız.
KENT MEYDANI OLUŞTURACAĞIZ
Kent medyaları şehirlerin nabzı ve aynasıdır. Sandıklıya yakışan bir kent meydanı yapacağız. Çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları yaparak, yorgun insanların rahatlayabilecekleri, ilçemizi ziyaret eden misafirlerimizin hayran kalacakları bir kent meydanımızın olmasını istiyoruz.
Özellikle kent meydanı olmak üzere ilçemizi tanıtmak amacıyla, ilçemize has ürünlerimizi,doğal ve kültürel zenginliğimizi yansıtan sanatsal öğelerle donatacağız. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin, çeşitli sergilerin, miting ve basın açıklamalarının yapılabileceği kent meydanını ilçemize kazandıracağız.
 KÖY ÜRÜNLERİ, BALIK, YOGURT VE PEYNİR PAZARI KURACAĞIZ
Sandıklı'nın büyük pazarı olan Pazartesi günlerinde hizmet verecek köy ve balık pazarı oluşturacağız. Pazarlarda görmeye alışık olduğumuz, yerlerde gelişi güzel, yoğurt, peynir, yağ ve balık gibi ürünlerin açık hijyensiz tezgahlarda satışlarının önüne geçmek için modern tezgahlar oluşturarak esnafımızın ve halkımızın hizmetine sunacağız.işi olmayan bayan kardeşlerimiz üretip satabileceği merkezler oluşturulacak. Semt pazarlarını vepazar sayısını yeniden düzenleyeceğiz.
YAYALARA ÖZGÜRLÜK GETİRECEĞİZ
İlçemizde “Kent Bilgi Sistemi” oluşturacağız. Sandıklı gün boyu en çok hareketliliğin yaşandığı bir şehirdir. İnsan ve araç trafiği zaman zaman ulaşımında tıkanmasına neden olmaktadır. Belirli noktalara yapacağımız araç park yerleri ile araç trafiğini çözümledikten sonra yayaların rahat ve güvenle hareket edebilmeleri için yayalaştırma çalışmaları yapacağız. Kaldırımların yayalar için olduğunu insanımıza anlatacağız. Şimdiye kadar busorun gözden kaçırılsa da Sandıklı'nın öncelikli sorunu olduğunu düşünüyoruz.Kaldırımları olan fakat kaldırımlarda insanların değil, araçların park ettikleri, ürünlerin sergilendiği bir karmaşa bulunmaktadır. Zaman zaman geçmiş yönetimlerce buna çözüm aranmış fakat süreklilik sağlanamamıştır. Otopark sorunu çözüldüğü zaman ve kent bilgi sisteminin uygulanması ile kaldırımlarda genişletilerek bu sorunda kalıcı olarak çözülmüş olacak.
İÇME SUYU SIKINTIMIZ OLMAYACAK
Günden güne büyüyen, gelişen Sandıklımızda içme suyu sıkıntısı çekmemek ve daha sağlıklı su elde etmek için yapacağımız çalışma, projelerle göletlerden sağlanacak.
JEOLOJİ  ETÜTLERİ YAPTIRACAĞIZ.
Bildiğiniz gibi ilçemiz Sandıklı deprem fay hatlarının geçtiği bir bölgede kurulmuştur. Bu sebeple gelecekte olası riskleri engellemek için ilçe genelinde jeoloji etütleri yaptırarak imar çalışmalarımızı da buna göre belirleyeceğiz.
SEVGİ YOLU YAPACAĞIZ
Sandıklımızda ailelerin yürüyüş yapabilecekleri, alış veriş yapabilecekleri, trafiğe kapalı sevgi yolu yapacağız. Yeri ve içeriğini halkımızla yapacağımız anketlerle belirleyeceğiz.
 MAHALLELERİMİZLE İLGİLİ PROJELERİMİZ
Sandıklımızda altyapı çalışmalarından dolayı bütün mahallelerimizde yollar bozulmuş ve kış ayının gelmesiyle tamir ve bakımı yapılamamıştır. Biz ilk olarak bozulan bütün yolları yaparak alt yapısı bitmemiş olan cadde ve sokaklarımızda alt yapı çalışmalarına hız vererek tamamlayacağız.
YUNUSEMRE MAHALLESİNE SOSYAL TESİS YAPACAĞIZ
Özellikle yaz aylarında ilçemizde çok sayıda düğün, nişan, kına gecesi yapılmakta olup mevcut düğün salonlarımız bu ihtiyaca cevap verememektedir. Bu sebeple içersinde düğün-toplantı, konferans salonu, kütüphane ve internet odası gibi bölümlerin bulunduğu çok amaçlı bir sosyal tesis yapacağız.
 YUNUSEMRE'Yİ BELEDİYE OLARAK TANITACAĞIZ
Büyük Allah dostu Yunus Emre ve Hocası Tabduk Emre'nin mezarlarını kuracağımız ilçe kültür birimi bünyesinde belediyemiz tarafından bakımı ve tanıtımı yapılacak. Türbe çevresinde çeşitli sosyal aktivitelerin yapılabileceği, oturma, ibadet, piknik alanları oluşturacağız....
 İSTASYONALTI MAHALLESİNE ÜST GEÇİT
İstasyon altı mahallesi ve Şehir merkezi arasından geçmekte olan anayol vatandaşlarımızın özellikle yaşı ve öğrencilerimizin ulaşımında zorlandıkları bir konudur. Zaman zaman burada meydana gelen üzücü kazaların önüne geçmek için üst geçit yapacağız.
 HEDEFİMİZ İLK ETAPDA 5 BİN ÖĞRENCİ
Sandıklı Meslek Yüksek Okulunda okuyan üniversite öğrenci sayımızı artıracak projeler hazırlayacağız. Şimdiye kadar olduğu gibi Üniversiteye her konuda desteği vereceğiz. Gerekli alt yapısının hazırlanmasında elimizden geleni yapacağız. Dört yıllık bölümlerin açılması için çaba sarf ederek öğrenci sayımızı ilk etap da 5 bine çıkarmanın hesabını yapacağız.
HAYVAN PAZARINI GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE DÜZENLEYECEĞİZ
Hayvan pazarında bazı sıkıntıların olduğunu yakından biliyor ve takip ediyoruz. Hayvan pazarında günümüz şartlarına göre ne yapılması gerekiyorsa gereken tadilatları ve ilaveleri yapacağız. Aynı zamanda mezbahanenin de revizyonunu yapacağız...
 İSTİŞARE TOPLANTILARI DÜZENLEYECEĞİZ
Halk odaklı bir belediyecilik anlayışı ile en az üç ayda bir olmak üzere, Mahalle Muhtarlarımız, siyasi parti, Sivil Toplum kuruluşları, dernekler ve kooperatif temsilcileri, meslek grupları ile ilçemizin sorunları ve geleceği ile ilgili toplantılar düzenleyerek birlikte karar alacak ve Sandıklıyı halkımızla birlikte yöneteceğiz...
 DÜZENLİ HALK GÜNLERİ YAPACAĞIZ
En az yılda bir sefer olmak üzere düzenli olarak halk günü toplantıları yapacağız. Halkımıza Belediye olarak bir yıl boyunca yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın hesabını vereceğiz. Bu toplantılarda her vatandaşımız doğrudan, çekinmeden söz alarak görüş bildirebilecek.
YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE KENDİ İHTİYACIMIZI KARŞILAYACAĞIZ...
Belediyemizin enerji giderleri oldukça yüksek maliyette olup bunun yenilenebilir enerji ile sağlayacağız. Rüzgar ve güneşten faydalanarak kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz.
 YOL TİCARETİ GELİŞTİRİLECEK
Günde binlerce aracın geçiş yaptığı kentimizde yol boyu ticaretinin gelişimi, denetimli bir şekilde artırılacak. Özellikle yerel ürünlerin satıldığı organik pazarlar oluşturulacaktır.
DAHA YEŞİL SANDIKLI İÇİN
Mevcut parklarımızın düzenli bakımları yapılarak halkımızın nefes alabileceği, dinlene bileceği alanlar ve yeni yeşil alanlar oluşturulacak.
SANDIKLI BELEDİYESİ KREDİ ARAYAN BELEDİYE DEĞİL,GELİRLERİYLE İDARE EDİLEN, BORÇLARINI ÖDEYEN BİR BELEDİYE OLACAK.
 
Editör: Haber Merkezi