Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret
 19-20 Nisan 2014 Tarihleri arasında düzenlenecek olan “VII. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği”ne katılmak üzere ilimizde bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici, Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretimi Programı Koro Şefi Erkan Dağlı, AKÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, 23 Nisan Korosu solistlerinden Mustafa Dağlı Vali Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında Doğu Akdeniz Üniversitesi ve üniversitenin akademik çalışmaları hakkında Vali Balkanlıoğlu’na bilgiler veren Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Ekşici: “Güzel bir etkinlik münasebetiyle buradayız, bu vesileyle Sayın Valimizi ziyaret ederek, hem üniversitemiz hem de güzel yurdumuz hakkında bilgilendirmek istedik. Ayrıca kendilerine Rektörümüzün de selamlarını getirdik. Bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu: “Üniversitemiz geleneksel hale getirdi, artık her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Çocuk Koroları Şenliği düzenliyor. Ve Türkiye’nin birçok şehrinden çocuk koroları buraya gelip maharetlerini sergiliyorlar. Buna yavru vatan Kıbrıs’tan da misafirlerimiz iştirak ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kıbrıs her ne kadar Türkiye ile birçok açıdan benzerlik gösterse de kültürel açıdan kendine özgü birçok şeyi de barındırıyor. Kıbrıs’ı insanlarımızın tanıması, birbirimizle daha fazla kaynaşmamız açısından bu tür etkinlikler çok faydalı. Hocalarımıza ve öğrencilerimize hoş geldiniz diyerek, ülkemizden güzel anılar ile ayrılmalarını temenni ediyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi