Diyanet Takvimlerinde Sandıklılı Hüsrevoğlu’nun Eserleri Yer Aldı

Bu yıl basılan Diyanet Takvimlerine kendisi ilçemizden olan hattat Ali Hüsrevoğlu’nun eserleri yer aldı.
Bu seneki diyanet takvimlerinde Hemşerimiz Hattat Ali Hüsrevoğlu’nun eserinin yer alması ilçemizde memnuniyet ile karşılandı. İlçemizde Diyanet takvimi alanlar özellikle Hemşerimiz Ali Hüsrevoğlu’nun hat eseri olan besmeleli tuğrayı almayı tercih edildi.
Diyanet Takvimi okuyucusu 365 günde dinin temel bilgilerini, inanç, ibadet, ahlak, siyer ve gündelik hayata ilişkin bilgileri, öz, doyurucu ve sağlıklı bir biçimde öğrenebilsin diye takvimin arka yüzünde değişik başlıklar açarak muhtevası zenginleştirildi. Takvimin ön yüzü daha okunabilir hale getirilerek özel tasarım uygulandı.
ALİ HÜSREVOĞLU KİMDİR?
1956 Afyonkarahisar / Sandıklı doğumlu olan Ali Hüsrevoglu, 1979 yılında Marmara Üniversitesi'nden mezun oldu. 1982 yılında  Büyük Üstad Hamid Aytaç'tan takdir ve icazet aldı.
1992 yılında Medîne-i Münevvere / Mescid-i Nebevî son genişletme projesinin yazılarını yazdı. 1993'de eserlerini sergilemeye başladı. Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde otuz kişisel ve karma sergiye katıldı.
Hat sanatında alet, malzeme ve yöntem geliştirdi. Yeni eserler ve tasarım çalışmalarına devam etmektedir. Hilye-i Şerif türünde birbirinden farklı otuz kadar tasarıma imza attı. Hat sanatında ilk defa "Tevhid" türünde eser verdi.
Hat nevilerinden ağırlıklı olarak sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvanî, celî, tuğra, ma'kılî, kûfî yazmaktadır. Hat sanatı tarihinde kendine özel bir üslup olarak anılacak yorum türü geliştirmiştir. Klasik ve modern hat çalışmalarına devam etmektedir.
 
Editör: Haber Merkezi