Demirkırkan: “Cumhuriyet, "ye kürküm ye" rejimi değildir”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Sandıklı'da Cumhuriyet Bayramı'nda yaşanan bir olayı hatırlatarak "Cumhuriyet, 'ye kürküm ye' rejimi değildir" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Sandıklı'da Cumhuriyet Bayramı'nda yaşanan protokol krizine dikkat çekti. Demirkırkan, "Sandıklı ilçemizde Kaymakamlık tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sırasında Cumhuriyet Halk Partisi Sandıklı İlçe Başkanı Sandıklı Kaymakamlığın resmi davetlisi tören alanına gelmiş ancak kendisine protokol kuralları  oturması gereken yer gösterilmemiştir. İlçe Başkanımız bu törende mutlaka bulunması gerektiği bilinciyle hareket ederek kendi imkanlarıyla tören bitimine kadar kalmıştır" dedi.
Demirkırkan, şöyle devam etti:
"Tam da Cumhuriyet Bayramı'nda yaşanan bu olay hepimizi derinden üzmüştür. Cumhuriyet herkesin devlet karşısında eşit olduğu, devletin herkesin uyması gereken ortak kurallarla yönetildiği,  demokratik kurallar gereği iktidarın yanında muhalefetin  de eşit şartlarla temsil edildiği bir rejimdir. Cumhuriyet sadece iktidar ve onun yandaşlarının borusunun öttüğü 'ye kürküm ye' rejimi değildir. Hal böyleyken Sandıklı ilçemizde yaşanan bu olayın isteyerek değil, yanlışlık ve  dikkatsizlik sonucu ortaya çıktığını temenni etmek ediyoruz. Sandıklı Kaymakamımızın bundan sonraki resmi törenlerde kurum personeline gerekli direktifleri vereceğini düşünüyorum."
 
Editör: Haber Merkezi