ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILINDA 100 KİŞİ İLE GEZİ

Sandıklı ilçesi İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğinden ( SANİMDER ) Çanakkale Zaferinin 100. Yıl Dönümünde 100 kişi ile, Kutlu Doğum Haftasında Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti. 

  Sandıklı İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği: mezunlar, Veliler ve Kutlu Doğum haftası Kuranı Kerim yarışması ile Siyer yarışmasında dereceye giren öğrenciler Çanakkale Zaferinin 100. Yıl Dönümünde 100 kişi ile Kutlu Doğum Haftasında Bursa ve Çanakkale’ye gezi turu düzenledi. Geziye 100 kişi katıldı.

  Önce Bursa’ya gidilerek Ulu Cami, Emir Sultan Cami ve Emir Sultan Türbesi, Yeşil Cami Ve Yeşil Türbe, Yıldırım Beyazıt Külliyesi ile Muradiye Külliyesi, Osman Gazi, Orhan Gazi Ve Üftade Hazretlerinin Türbeleri ziyaret edildi.

  İkinci gün ise Çanakkale, Eceabat, Kilitbahir kalesi, Seyit Onbaşı, 57 Alay şehitliği, Conk Bayırı şehitlikleri ve sargı yerlerinin ziyareti ile Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ziyareti Çanakkale destanını canlı olarak yaşamamıza vesile oldu.

  Samimiyet ve duygulu anların yaşandığı gezi, Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Çanakkale şehitleri için okunan hatimlerin duasının zığındere  şehitlikte yapılması ile son buldu.

  Gezi, Başta Bursa Çanakkale gezisi ile ödüllendirilen öğrenciler olmak üzere Bursa-Çanakkale gezi turuna katılan Mezunlar ve veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

  Tarihi mekânlar ve şehit abidelerinde çekilen fotoğraflarla gezi anları hatıra olarak kaydedildi.

  Sanimder Başkanı Ramazan Ayyıldız, Böyle gezilerin talep olduğu müddetçe devam edeceğini, başarılı öğrencileri ödüllendirmek sureti ile, şehitler diyarı ve şanlı ecdadın yaşadığı mekânların gezilerek tarihi zaferlerin geleceğe aktarılacağını dile getirdi. Geziye katılan tüm başarılı öğrencilere velilerine ve mezunlarımıza bu geziye katılımlarından dolayı ve Sandıklı imam Hatip Lisesi Mezunları derneğine göstermiş oldukları ilgi ve desteklerinden dolayı şükranlarını bildird.

  Ayrıca Ayyıldız en yakın zamanda 5-6 günlük Karadeniz, Urfa ve Ashabı Kehf ziyaretleri ile Konya ile İstanbul gezileri düzenleyeceklerinin müjdesini de verdi.

 

Editör: Haber Merkezi