Çakıl taşlarıyla yaptığı Türk Bayrağını çocuklara armağan etti

Sandıklı İlçesi'nde daha önce Dağlıca şehitleri için çakıl taşlarıyla dev Türk bayrağı yapan 63 yaşındaki Turan Kaplan'ın, aynı tepe üzerinde yine çakıl taşlarından yaptığı 217 metrekarelik Türk bayrağı, törenle açıldı. Kaplan bayrağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklara armağan etti.
Yaklaşık 2 yıldır Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'nde kalan emekli Turan Kaplan, geçen 6 Eylül'de Dağlıca- Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 16 askerin şehit olduğu saldırıdan büyük üzüntü duydu. Turan Kaplan, şehitler anısına Sandıklı Kaplıcaları'ndan görülebilen Timurlenk Tepesi'nin bir yamacına 220 metrekare genişliğinde çakıl taşları ile Türk bayrağı yaptı.
Yaptığı çalışmayla takdir toplayan Turan Kaplan, ilk bayrağın yaklaşık 300 metre altına bu kez 217 metrekare alana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ikinci bir bayrak yapmak için çalışma başlattı. Turan Kaplan'ın yaklaşık 1.5 aylık çalışmasının ardından tamamladığı bayrak törenle açıldı. Törene Kaymakam Faik Arıcan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Muhittin Bilgiç, İlçe jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Çakır, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Turan Kaplan, bayrağı 38 günde yaptığını ve 551 el arabası taş kullandığını söyledi.
Konuşmaların ardından bayrağın açılışı yapıldı. Törene katılanlar dev Türk Bayrağı önünde fotoğraf çektirirken, Turan Kaplan ise açılış programı boyunca hiç yanından ayırmadığı ve torunu gibi sevdiğini söylediği Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Sebahat İnce'yle birlikte bayrak önünde poz verdi.
 
Editör: Haber Merkezi