BÖYLE UYANIKLIĞA PES DENİR!

Sandıklı Belediyesi eski dönem başkan yardımcılarının yüksek maaş almak için, kendilerini il belediye başkan yardımcısı göstergesinden hesaplanarak yıllarca usulsüz maaş aldıkları öğrenildi.

Sandıklı Belediyesi eski dönemde atanan başkan yardımcılarından Hayrettin Barbaros Atasoy’un yaptığı usulsüzlüğün yanı sıra eski başkan yardımcılarından Ali Eser ve Şuhut’a giden belediye başkan yardımcısı Ahmet Şahin’in de, aynı usulle fazla maaş aldıkları ortaya çıktı.

Maaş bordrolarında üç başkan yardımcısının da, kendilerini il belediye başkan yardımcısının göstergesi olan 3/2+3000 gibi gösterip 3900 lira civarında maaş aldıkları ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün, titiz davranması sonucu ortaya çıkan yolsuzluğun, “cin fikir”li biri tarafından düzenlendiği anlaşıldı.

Belediye Başkanlığı, muhataplara usulsüz olarak aldıkları paraların iadesi için muameleye başladığı öğrenildi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün, görevine iade edilmesi için baskılara boyun eğmediği Ahmet Şahin hakkındaki düşüncelerinde haklı olduğu bu zimmet olayıyla kanıtlanmış oldu.

Sandıklı ilçe belediyesi olmasına rağmen, il belediye başkan yardımcısı pozisyonunda bordro düzenlemenin idari ve cezai sorumluluğu olduğu ifade edildi.

Hayrettin Barbaros Atasoy’dan sonra Ahmet Şahin ve Ali Eser hakkında da, hukuki işlemlerin kısa süre içinde başlatılacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi