Bayrakçı Kaplan Dede, ”Evet, Evet,Evet” dedi.

Sandıklı İlçesi'nde huzurevinde kalan 64 yaşındaki Turan Kaplan, 2 yıl önce bir tepenin yamacına çakıl taşlarıyla yaptığı Türk bayraklarının tel örgüyle çevrilip korunması için yardım istedi ve:"Dünyanın her yerinde yardıma koşan ve dünyanın tek lideri olan Cumhurbaşkanım  Recep Tayyip Erdoğan'dan ben de yardım istiyorum.  Dağlıca'da şehit 16 asker ve 15 polis ve şehitler için yaptığım ve 15 Temmuz şehitleri ve arenada şehit polislere ve  Kayseri'de şehit askerlerimize ve El Bab'da şehit olan askerlerimiz için yapmakta olduğum bayraklarımın tel örgü içine almak istiyorum. Huzurevi sakini bayrakçı dede.  Afyonkarahisar Hüseyin  Develi Huzurevi Sandıklı. Evet, Evet, Evet."dedi.
Yaklaşık 2.5 yıldan bu yana Sandıklı Hüseyin  Develi Huzurevi'nde kalan emekli Turan Kaplan, 2015 yılında Dağlıca-Yüksekova karayolunda 16 askerin şehit olduğu saldırıdan büyük üzüntü duyarak şehitler anısına Timurlenk Tepesi'nin bir yamacına 220 metrekare genişliğinde çakıl taşları ile Türk bayrağı yaptı. Kaplan, 2016 yılında aynı yamaca 217 metrekarelik bir Türk bayrağı daha yaparak  23 Nisan'da genç ve çocuklara armağan etti. Turan Kaplan'ın bu davranışı Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Hulusi Akar'ın dikkatini çekti. Akar tarafından  Afyonkarahisar'a gönderilen ve üzerinde  Atatürk fotoğrafı bulunan bir plaket askeri yetkililer tarafından Turan Kaplan'a teslim edildi.  Diyarbakır'ın  Kulp İlçesi'ne bağlı Aygün  Jandarma Karakol Komutanlığı'nın isteği üzerine Turan Kaplan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bölgede asker ve korucuların yardımıyla 11 günde şehitler anısına 966 metrekarelik çakıldan Türk bayrağı yaptı.
 
YÜRÜYEREK ANKARA'YA GİDECEK
 
Yaptığı bayraklar sonrası 'Bayrakçı dede' olarak anılmaya başlayan Turan Kaplan, Genelkurmay Başkanı  Hulusi Akar'dan plaket almaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Bu yıl  23 Nisan'da kaldığı huzurevinden yürüyerek  Ankara'ya gitmeyi planladığını anlatan Kaplan, önce  Anıtkabir'i daha sonra da  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı  Hulusi Akar ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanını ziyaret ederek görüşmek istediğini anlattı.
 
"KORUMAYA ALINMASI İÇİN YARDIM İSTİYORUM"
 
Turan Kaplan, istek halinde  Türkiye'nin 81 ilinde çakıl taşları ile Türk bayrağı yapabileceğini anlatırken, şöyle konuştu:
 
"Adresim belli, arayan olursa giderim. Hiçbir menfaat de gözetmiyorum. Sadece benim ihtiyacımı gidersinler. Fazla bir ihtiyacım da olmaz. Sadece kalacak yer ve bayrak inşaatı için taş. Bu bayrakları yaptığımdan dolayı  Hulusi Akar komutanımdan plaketim geldi. 64 yaşında Genelkurmay başkanımdan bu plaketi almak çok büyük onurdur. Kendisine çok teşekkür ederim. Sonsuz saygı ve sevgimi gönderiyorum. Ama cumhurbaşkanımdan, başbakanımdan, genelkurmay başkanımdan ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanımdan bayrağımın tellenerek korumaya alınması için yardım istiyorum. Yanlış anlaşılmasın para istemiyorum, sadece yaptığım bayrakların korumaya alınması ve telle çevrilebilmesi için yazı istiyorum. Telleme işini maaşımdan yemem içmem artırır yaparım, bayraklarımı korumaya alırım. Kimseden para istemiyorum. Şehit ailelerinin, gazilerimizin yanında olduğumu göstermek istiyorum. Başka bir arzum yok."
 
"TEL ÖRGÜ İÇİNE ALMAK İSTİYORUM"
 
Turan Kaplan,  Dağlıca şehitleri anısına yaptığı ilk Türk bayrağının yanına da pankart astı. Pankartta şu ifadeler yer aldı:
 
"Dünyanın her yerinde yardıma koşan ve dünyanın tek lideri olan Cumhurbaşkanım  Recep Tayyip Erdoğan'dan ben de yardım istiyorum.  Dağlıca'da şehit 16 asker ve 15 polis ve şehitler için yaptığım ve 15 Temmuz şehitleri ve arenada şehit polislere ve  Kayseri'de şehit askerlerimize ve El Bab'da şehit olan askerlerimiz için yapmakta olduğum bayraklarımın tel örgü içine almak istiyorum. Huzurevi sakini bayrakçı dede.  Afyonkarahisar Hüseyin  Develi Huzurevi Sandıklı. Evet, Evet, Evet."
 
Editör: Haber Merkezi