Başkan Yıldız, Milletvekili Özkaya’ya teşekkür etti

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, haşhaş üreticisi çiftçilerin sorununu ivedilikle çözen Ak Parti Milletvekili Av.Ali Özkaya’ya teşekkür etti.

Başkan Yıldız, yazılı açıklamasında:

“İlçemiz haşhaş üreticilerimizin sorunlarından olan yazlık haşhaş ekimi yapan ancak Sandıklı Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans amirini hatasından kaynaklanan haşhaş üreticilerimizin sorunlarının çözüme kavuşturulmasından dolayı açıklama yapan Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız odamıza müracaat eden haşhaş üreticilerimiz bu yıl TMO tarafından yazlık haşhaş üretim izni almaya gittiğimizde TMO yetkilileri yazlık haşhaş üretim izninin kaldırıldığını tarafıma söylendi. Ancak daha önceki yıllara göre ekimleri yaptıklarını, TMO ajans müdürlüğünce bozacaksınız yoksa hem bozdururuz hemde ceza alırsınız diye ihtar ettiler diyen üreticiler odamıza gelerek sıkıntılarını dile getirdiler. Oda Başkanı olarak yapmış olduğum araştırmalar neticesinde TMO Genel Müdürlüğü 26.09.2016 tarihinde Sandıklı Ajans Müdürlüğüne yazlık haşhaş üretim izninin kaldırıldığını gönderdiği ancak Sandıklı Ajans amirinin 20.02.2017 tarihinde yazılı bildirdikleri gibi zamanında bildirmemesi ve bu arada ekim yapılan arazilerin bozdurulması gibi konuları odamızı ziyarete gelen İlimiz Milletvekili Ali ÖZKAYA' ya ilettik.

Bu durumda olan üreticilerimizin yaşamış olduğu sorunlar çözüme kavuşmuş oldu diyen Yıldız çiftçilerimiz adına Sayın Vekilimiz Ali ÖZKAYA' ya teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Editör: Haber Merkezi