BAŞKAN MUSTAFA ÇÖL’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Başkan Mustafa ÇÖL 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan ÇÖL Mesajında;

“Eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinmiş; çocuk ve gençlerimizin yaşamlarını yönlendirmek gibi yüce bir görevi yerine getirmekte olan değerli öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günün amacı öğretmenin toplumdaki yeri, rolü ve önemini ortaya koymaktır.

Öğretmenlerimiz; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bir yandan bilimsel düşünmeyi, dünyadaki gelişmeleri takip etmeyi ve yorumlamayı, evrensel insani değerleri öğretirken diğer yandan da vatan sevgisini, iyi vatandaş olmayı, milli ve manevi değerlere sahip çıkmayı öğretmekte ve bu sayede geleceğimizi garanti altına almaktadır.

Bir toplumun bağımsızlığını koruması, gelişmesi ve kalkınması ancak özgür ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmekle mümkündür. İşte bu noktada geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi insan, iyi vatandaş ve çağın gereklerine göre donatılmış bireyler olması için öğretmenlerimizin üzerlerine düşen görevi fedakarca yerine getirdiklerine yürekten takdir ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, emekli olan ve şu anda hala görev yapmakta olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi

Editör: Haber Merkezi