BAŞKAN ÇÖL: “SİYASETİN VE HİZMETİN TEK LİMANI AHLAKTIR.”

Seçime kısa bir süre kala Sandıklı Belediye Başkanı ÇÖL, İlçede yaşanan gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Mustafa Çöl, bir gazeteciye yaptığı açıklamasında:

“Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor, ben ve ekibim memleketimize ve hemşehrilerime hizmet için bu göreve talip olduk. Herşeyin başı güçlü mali kaynak oluşturulması. Düşünsenize çöpler toplanamıyordu, araçlar mazot olmadığından hareket ettirilemiyordu. Elektrik faturası ödenemediğinden elektrik kesintisi nedeniyle sanjet artık çalışmasına araveriyordu. Çok Allah (c.c.) şükürler olsun hepsi geride kaldı.  Hülasa başarı tesadüf olamaz.  Çökmüş olan mali yapı kısa sürede ayağa kalkmış,  projelerimizin ihale aşamalarına gelmesi...  İnanın bunlar kolay olmuyor, bugün yerin altına 3 katlı otopark ve kent meydanı projesi dev bir proje bunu 1 yıl önce hayal bile edilemiyordu. Şimdi Ak parti kadroları ile ihale aşamasına geldik bu başarı öncelikle meclis üyelerimizin fedakar ve gayretli çalışmaları ve belediyeye sahip çıkmalarıdır. Tabii ki bu işin mutfağındaki belediye çalışanlarımızın özverili çalışmaları kuşkusuz göz ardı edilemez. Onların hakkını da teslim etmemiz gerekir. Biz hep birlikte bu ekip ruhunu yakaladık,  şimdi bir cenah Ak Parti ekibinin başarısını nasıl engelleriz diye çalışıyor. yol bulamayınca Meclis üyelerimize çamur atmaya başlıyor, ama şunun farkında değiller.  Meclis üyelerimiz ile birlikte biz bu yola karşılıksız çıktık. Bizim tek kazancımımız hemşehrilerimizin  mutlu olması. Zaten onları da bu rahatsız ediyor. Heyecanımızı kırmak için çamur at izi kalsın diye çalışıyorlar. Farkında değiller bu mantığı biz gömdük. Onlar konuşur Akparti yapar. Biz biriz, iriyiz, diriyiz. Yetki verildiği sürece bu doğrultuda hemşehrilerimizin refah ve mutluluğu için her türlü çalışma ve gayretin içinde olacağız. Her şeye rağmen Laf değil hizmet üretmeye devam edeceğiz. Buna kimse mani olamaz. Buradan kimse kendisine paye çıkarmasın. Kaldı ki bunun ölçüsünü Sandıklı halkı koyar, halkımızın her zaman vakar ve feraset sahibi olduğunu, hafızasının çok güçlü olduğunu, sessizliği ile mazlumların yanında olduğunu her zaman göstermiştir. İnşallah 7 Haziran da bunu tekrarını bir daha yaşayacağız.

-: Nasıl yani, biraz daha açarmısnız?

-Tabi “ 30 Mart 2014 seçimlerinden önce seçim toplantılarında ve hala devam eden halk meclislerinde hemşehrilerimiz ile bir araya geldik ve gelmeye devam ediyoruz.  Bu toplantılarda vatandaşlarımız tarafından şahsıma ve arkadaşlarıma yapılan tavsiye ve nasihatlar var. Bunlarla ilgili olarak bazı anekdotları sizlerle paylaşayım. Bunlar içersinde  beni ençok etkileyen hemşehrilerimizin manifesto niteliğindeki bir nasihatı var.  O nasihatin, sesi hala kulaklarımda işte o  ses:   “halktan gücünü almayan hiçbir irade muvaffak olamaz. Asla halkın önüne çıkamaz. Şimdi söyleyeceklerimizi yapma ki; yarın seçim zamanı geldiğinde tekrar belediye başkan adayı olarak halkın önüne çıkabilesin. Yoksa milletvekili olacağım diye halktan, meydanlardan kaçarsın. Baktın ki orası da dar geliyor,  Millet meydanlarda iken sen halkın karşısına çıkacak yüzün olmadığı için Rusya’ya dar kaçarsın...”dediler, akabinde irkildim ve sevindim. Hemşehrilerimiz hizmeti de zilletide unutmuyor. Yerel seçimleri biz Belediye Eski Başkanı Sayın İsmail ELİBOL’un  sayesinde büyük farkla aldık.  Bu çok önemli Halkımız gündemi ve siyaseti hatta aktörleri, aktörlerin yaşadığı ve yaşattğı olayları hafızasına kaydediyor akabinde analiz ediyor ve beklentilerine gerçekten hizmet edecek olanları, ona göre belirliyor.

Ve nasihatlarını ekleyerek devam ettiler :....

•          Zamanında biz alamadık, bize yar olmayan başkasına da yar olmasın mantığıyla “küçük sanayi sitesi” içerisinde kalan ve başka amaçla kullanılamayacak cami önündeki arsaya olur olmaz imar değişiklikleriyle “size burayı yaretmeyeceğim diyerek” otogar yapmayacaksın. Yapmayacaksın ki kendi şahsi hırsının kurbanı olup uykuların kaçmasın.

•          Başkasına kefil olup, kefaletten yırtmak için eski otogarın karşısında bulunan Akşit restorantın yanındaki  “park” olarak tahsis edilen kefil olduğun kişiye ait taşınmazı, imar planında usulsüz tadilat yapıp satılmasına aracılık etmeyeceksin. Etmeyeceksin ki nefes alabilecek bir park bulup oturabilesin...   

•          Kendi yerlerini akrabalarına devredip, adım geçmesin diye onların adı üzerinden plan tadilatı yapıp 12 metrelik yolu 7 metreye düşürmeyeceksin. Düşürmeyeceksin ki medeniyete “yola” mani olmayacaksın. Hem de kendi adına işlem yapmaktan            gocunmayacaksın.

•          Rant peşinde koşarak 18. madde olan imar uygulaması yapılacak elzem yerler dururken, Kendi yerlerini akrabalarının adı üzerinden  düzenleyip, hisselerini   artırmayacaksın. hisse toplayıp, vatandaşınkini sağa sola atmayacaksın .

•          Havalar soğuyunca,  göğsünü kabarta kabarta kendi seram dediğin yere kaçak kuyu açıp,  sıcak suyu çekip, vatandaşı üşütmeyeceksin.  Sonra da yakalanınca 72.857.00 tl. Cezayı Sanjet Aş ye ödetmeyeceksin ki, geceleri uykun kaçmadan rahat rahat uyuyabilesin. Nema lazım amme malı...

 

•          Kaçak sudan dolayı olan hatanı örtmek için Sanjet A.Ş.ye toplam maliyeti  972.463,38 TL ye varan 7 nolu ısımerkezini  yaparsın da, yaptığını da ödeyemeyip, ammenin şirketini icraya düşürümeyesin. Sonrada borcu 1.295.265,30 tl olarak gelecek Başkana bırakarak yaklaşık 322.000 tl faiz ve icra masrafına neden olmayasın.  Haa birde içine  2 güne bir arıza yapan,  yapan firmanın bile  içinden çıkamadığı  ne yedüğü belirsiz kazanı  2.000.000 TL. ye alıp ödeyemeyince borcu belediyeye ödetme ki,  milletin ahını almayasın. Sonuçta amme işi bu kadar para harcayıp işe yaramayınca kömür mü yok?  Demeyesin.

 

•          Belediyeye ait meydanları hizmet sahalarını parselleyip parselleyip satarak, bu halk nerede nefes alacak, nereye oturacak deyip milletle dalga geçmeyeceseksin, geçme ki seçim zamanı  halkın arasına girebilesin.

 

•          Belediyenin ödeyeceği gerçek borcunu dalaverelerle küçük göstermek için faiz ve gecikme cezalarını saklayıp, toplam 56.789.000,00 TL yi (sanjet Dahil) borcu unutturmaya kalkarak vatandaşla dalga geçmeyeceksin. Unutma güneş balçıkla sıvanmaz.

 

•          Kaplıca Müdürlüğü yaptırdığın kişinin gazino masraflarına karşılık, kaplıcada misafir ağırlamayacaksın. Ağırlamayacaksın ki kaplıca  fuhuşa yataklık etmesin. Nema lazım itibarı kazanmak kolay değil, bir deli taş atar da kırk akıllı çıkaramaz.

 

•          Kaplıcada odalar yok satarken gelirlerini karakalemle hiç ettirmeyeceksin. Ettirmeyeceksin  ki gece rahat uyuyabilesin. Nema lazım amme malı...

 

•          Belediye başkanı olduğunda belediyeye 2 ayda bir uğrayıp belediyeyi sahipsiz bırakma, bırakma ki halkın yetki vermediği kişilere belediyeyi yönettirme. Orası sana emanet. Emanete hıyanet etme.

 

•          Sana Şehrül Emin olarak emanet edilen belediyeye olan güveni koru, itibarını beş paralık ettirme. ettirme ki,  halk yaptığın organizasyona destek vererek doğalgazın ilçeye gelmesi 2 yıl daha gecikmesin.

 

•          AK Parti döneminde; Yeni Sanayi Kooperatifinden satın alınan kooperatif  idare binasına dört kepenk taktırmayla ve  ilçemiz kasap esnaflarının  bir araya gelip, belediyeden kiralayıp tadilat ettikleri  40 yıllık Soğuk hava deposunun duvarına “pazaryeri sosyal tesisleri” yazarak,  sanki birşey yapılmış  gibi milletin hafızasıyla dalga geçmeyeceksin.      

 

•          Emrinde çalıştırdığın işcilerin ücretlerini alın teri kurumadan ödeyeceksin ki 9-10 ay boyunca bu personeli tefecilere esir etmeyeceksin.

 

•          Kendine reva görmediğin bir şeyi başkasına yapmayacaksın. Hele bu halk ise. (Nasıl Yani?) Şöyle; Televizyona çıkıp “bu belediyede ki çalışanların hiçbirisini kendi fabrikama almam.” Deyip sonrada belediyeyi işbilmezlerle doldurarak,  herşeyin en iyisine layık olan Sandıklı halkına, yarım yamalak hizmet sunmayacaksın.

 

•          Liyakatsız kişileri benim partilim deyip belediyeye alarak, halkın parasıyla sempatizan beslemeyeceksin.

 

•          Kendine yakın olanların maaşlarını ödeyip diğerlerini aylarca süründürmeyeceksin. Süründürmeyeceksin ki ah alıp, geceleri rahat uyuyasın. 

 

•          Olmayan işe adam alıp, bir sandalyenin başına 4 kişiyi dikmeyeceksin. Dikmeyeceksin ki belediyeyi aciz duruma düşürüp maaşları ödeyemez hale getirmeyeceksin.

 

•          En en ömlisi de aklı evvel deli birisinin kuyuya attığı taşı çıkaracağım deyip arkasından gitmeyeceksin. Gitmeyceksin ki sana hizmet et diye verinlen makamı malayani kişilerin malayani işleri ile meşgul etmeyeceksin. Yoksa bu millet hem dünyada hem ukba da hesap sorar.

 

  Başta da dedim ya  halkımız vakar ve feraset sahibi. herşeyin en iyisini ve doğrusunu biliyor.  Göreve geldiğimizde  söylenenlerin doğru olduğunu belgeler üzerinde gördük. Bize ışık tuttu, sizlerede ışık tutması hasabiyle bazı belgeleri ve içinde çok kıymetli olan nasihatleri sizinle  paylaşıyorum ve zaman zaman paylaşmaya devam edeceğim. Biz bu nasihatlar sayesinde dim dik ayaktayız, bizim kılavuzumuz halk ve halkın dedikleri. Bu yüzden Halkımızın nasihatlarını,  Kulağımıza küpe ettik.   Rabbime şükrediyorum,  bana böyle feraset sahibi  bir halka hizmet etme fırsatı verdiği için.  Konuşmakla bir yere varılmıyor.  Başkaları konuşur Ak parti belediyeleri yapar. Başkalarının ne dediği değil halkın tercihi bizi bağlar...

Editör: Haber Merkezi