BAŞKAN ÇÖL CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, 1-7 Ekim Tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Mustafa Çöl mesajında; "Camiler, insanların ortak bir yerde buluştuğu, kardeşlik duyguların, hoşgörü anlayışının, birbirimize olan sevginin güçlendiği mabetlerdir. Camiler içinde başka hiçbir yerde bulamayacağımız çok özel bir huzur ve haz kaynağıdır. Camiler bir ibadet yeri olmakla birlikte toplumumuzu birleştirici özelliği ile insanın maneviyatını güçlendiren, moral veren yerlerdir.
 
Camilerimiz, din kardeşlerimizle birlikte ibadet ederek, Hakk’a sığınarak huzur bulduğumuz en kutsal mekanlarımızdandır. Camilerimizin kapısı herkese açıktır. Dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetmeksizin, aynı çatı altında birleşen din kardeşlerimiz ile birlikte bu kutsal mekanlarda birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde buluşuyor, ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. 
 
Toplum olarak birbirimize sıkıca bağlanmanın, bir arada kenetlenmenin en önemli kaynağı olan camilerimizde hizmet veren din görevlilerimiz; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlaşışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir
 
Zengin fakir, amir memur, yaşlı genç herkesi bünyesinde toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizi tebrik eder, hemşerilerimin ve tüm İslam Aleminin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı kutlarım."
 
 
Editör: Haber Merkezi