ATASOY HAKKINDAKİ İDDİALAR GERÇEK ÇIKTI

Sandıklı Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Barbaros Atasoy hakkında, haber merkezimizin yazdığı haberlerin tümü gerçek çıktı.

Belediye imkanlarıyla usulsüz olarak arazisine su şebekesi çektirdiği, masraflarını belediyeye ödettirdiği, il başkan yardımcılarının aldığı maaşı almak için gerçeğe aykırı gösterge üzerinden yüksek maaş aldığı, belediye başkanlığına usulsüz atandığı, muhakkik tayin edildiği işlemde; işlem yaptığı iki bayan personelden birini işten atılmasına, diğerinin görev yerini değiştirerek işe devam etmesine vesile olduğu, başkan yardımcısı olduğu günden bu yana aldığı 3800-3900 lira aylık maaşı usulüne uygun düzenlemediği bordrolarla haksız elde ettiği iddiaları üzerine, hakkında tahkikat yapılan Hayrettin Barbaros Atasoy’la ilgili karar çıktı.

Sandıklı Kaymakamlığının konuyla ilgili kararında:

Belediye başkan yardımcısı olarak görev yapan Hayrettin Barbaros Atasoy’un, görevini yaparken kanun ve mevzuatın kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde hareket etmediğinden görevi kötüye kullandığı iddiasının sübuta erdiği, iddiaları doğrulayacak yeterli bilgi ve belgelere rastlandığı anlaşıldığından… “SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİ”ne karar verilmiştir.” denildi.

Hakkındaki çok ciddi iddialar belgelerle sübuta eren Belediye başkan yardımcısı Hayrettin Barbaros Atasoy’un, mahkeme sonucuna kadar görevinden uzaklaştırılıp, uzaklaştırılmayacağı konusunda, belediye başkanının alacağı karar kamuoyunca merak konusu oldu.

Görüşünü sorduğumuz Ak Parti mensubu bir hukukçu “Belediye Başkanımız sayın Mustafa Çöl, her konuda olduğu gibi bu konuda da, titiz ve hassa davranacağını, dolayısıyla arkasında durmayacağını, suçu sabit olmuş bir kişiyle aynı çatı altında çalışmayacağını tahmin ediyorum. Yine de takdir sayın başkanımızındır..” dedi.






Afyon Zafer-Özel Haber

 

  

 

Editör: Haber Merkezi