AK PARTİLİ İGM ÜYESİ, CEMAATÇİ ADAYIN TEK DESTEKÇİSİ

Sandıklı Ziraat Odası’nın bugün yapılacak olan kongresinde mevcut başkan ve Ak Parti Sandıklı İlçe yönetim kurulu üyesi Süleyman Yıldız’ın karşısına aday olarak çıkartılan ve Sandıklı hizmet cemaatinde olduğu kamuoyunca bilinen Beytullah Acar’ı, Sandıklı İGM üyesi Mehmet Öztopbaş tarafından desteklemesi parti camiasında büyük tepki yarattığı iddia edildi.

Sandıklı’daki muhalefet parti mensuplarından bazı yöneticiler: Ak Parti’nin cemaatle savaş vermesine rağmen, cemaatçi bir adayın Ak Partili İGM üyesi tarafından desteklenmesini “Ak parti cemaatçilerle dirsek temasına tekrar mı, başladı?.  Sandıklı’da bugün cemaat işbirliği tescillemeye çalışılıyor.” Şeklinde ifade ettiler.

Sandıklı Ziraat Odası başkan adayı Beytullah Acar’ın, cemaat mensubu olduğu ve yakını R. Acar’ın, cemaat şirketlerinden birinde yönetici olduğu, operasyonlar başlayınca yurt dışına gittiği iddia edildi.

Haber merkezimizden bir muhabirin görüştüğü 10’dan fazla köy muhtarının, “Mehmet Öztopbaş, Beytullah Acar’la birlikte gelip oy istedi. Bizlerde, “sen Ak Partiden İGM üyesi olduğun halde, partinin ilçe yönetim kurulu üyesinin karşısına çıkan, bu yanındaki cemaatçiyle birlikte gelip bizden nasıl oy istersin?..”  dedikleri ifade edildi.

Ak Parti ilçe yönetiminden görüştüğümüz birçok kişiden: Mehmet Öztopbaş’ın, cemaatçiliği tescilli bir kişinin oda başkanı olması için köy köy dolaşmasının yanlış ve etik olmadığını, parti aleyhine olan bu tutumundan vazgeçmesi için defalarca kendisini uyardıklarını ve Öztopbaş’ın, Ak Parti yönetiminden hiçbir destek olmamasına rapmen, partili kimliğiyle dolaşmasının parti tüzüğüne aykırı olduğunu belirtikleri öğrenildi.

Sandıklı’da Ziraat Odası hariç diğer odaların MHP’nin kontrolü altında olduğunu ifade eden Ak Partililer; kendi aralarında Mehmet Öztopbaş için “cemaatin uyuyan üyesi mi?” sorusunu sordukları söylendi.

Ak Parti Sandıklı'nın toparlanması için bir birleşticiye bir ağabeye, şiddetle ihtiyaç duyulduğu iddia edildi. 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi