AĞIR İDDİALARA RAĞMEN HALA KOLTUKTA OTURUYOR!

Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Özçınar’la ilgili onlarca şikayet ve ağır iddialara rağmen, hala koltuğunda oturması tartışma konusu oldu.

Duyumlara göre: Sandıklı esnaf ve sanatkarlarına ait kredi kaynaklarını, usulsüz olarak kendi yandaşlarına ve şahsi menfaatleri doğrultusunda kullandırdığı iddia edilen başkan Mevlüt Özçınar ve kooperatif elemanı Halil Öznemli hakkında birçok şikayet yapıldığı,  ancak: belge ve bilgilere rağmen ciddi bir soruşturma, inceleme yapılmadığı ifade edildi.

İddiaya göre, kooperatif personeli Halil Öznemli’nin mal varlığına dikkat çekilmekle beraber, banka kredi kartların mutlaka incelenmesi ve bir petrol şirketinin pos makinasından çekilen miktarların soruşturulmadığı bildirildi.

Öte yandan, kooperatif başkanı Mevlüt Özçınar’ın, hayvan ticareti yaptığı bu suretle esnafı borçlandırdığı öne sürüldü.

Bir şikayetçinin müfettişe verdiği ifadesine göre:

“Çektiğim 21.000TL lik kredinin 1. taksidini ödeyemedim. Daha sonra başkan beni çağırarak paranın gününün geçtiğini ödeyemeyeceksem bana vadeli inek verebileceğini teklif etti. Ben de mecburen kabul ettim. 4 tane ineği bana 6 ay vadeli 18000TL ye sattı. Vade günü gelince ödeyemezsem oğlunun üzerine kredi yaparız ama oğlunun evraklannı tamamla diye bize yol gösterdi. Biz de hemen evrakları tamamladık. Ben 4 ineği İ.A.'nın oğlu A.A. ile başkan Mevlüt Özçınar' ın besihanesinden köye götürdüm. Kısa bir süre içinde 10.000 TL. karşılığında sattım ve ….tarihinde kredi taksidimi yatırdım. Başkan Mevlüt Özçınar aynı gün oğlumun üzerine 25.000 TL. lik kredi yaptığını, kooperatif çalışanı Halil Öznemli ile birlikte bankaya almak için gitmem gerektiğini söyledi. …tarihinde 2S.000TL lik krediyi bankadan aldık. Halil Öznemli aynı gün bu paranın içinden başkanın alacağı olan 18.000TL yi başkan Mevlüt Özçınar'ın hesabına yatırdı. Banka kayıtları ve kredi kullanım tarihlerine bakıldığında hepsinin de aynı güne denk geldiği ortaya çıkacaktır. 2. Taksidími bana kefil olan damadım Ö.E.'e kullandırılan krediden kesilmiştir. Bu konu hakkındaki şahitlerim, İ.A.ve oğlu A.A ile Ö.E.’dir.

Belgem ise: banka kayıtları ve kredi kullandırım tarihleri kayıtlarınızda mevcuttur.

Kredi borçlarımdan dolayı evim 13.000 TL. civarında bir paraya satılmıştır. Ayrıca elden 10 parça halinde 16.265 TL. gönderdiğim halde borcumun kalanı çok çıkartılmaktadır. Bu konu hakkında banka dekontlarım avukatım ….'de mevcuttur.

Ben bu konuda çok mağdur duruma düşürüldüm. Ve yaşadığım şehri terk etmek zorunda kaldım. Ben gibi bir çok kişi bu konuda mağdurdur.” demesine ve banka kayıtlarıyla şikayetçinin ifadesi doğrulanmasına rağmen…

Gereken yapılmamış…

Bu şikayetten çok daha vahim iddiaları içeren belgeler var, geldikçe yayımlayacağız.

Sandıklı’da esnaf olmadığı halde vergi dairesine günlük kayıt yaptırılan kredi işlemi bittikten sonra vergi kaydı düşürülen onlarca kişiye kredi kullandırıldığı, kullandırılan bu kredilerle bir petrol şirketi ile bir kuyumcuya çok ucuz faizli kaynak yaratıldığı iddia edildi.

Öte yandan, bir petrol şirketi çalışanlarının esnaf gibi gösterilerek, büyük montanlı krediler tahsis edildiği petrol şirketine ucuz faizli kaynak sağlandığı da, iddialar arasında.

Bu güne kadar çok üyenin hiçbir tebligat ve duyuru yapılmadan habersiz olarak kooperatif üyeliğinin düşürüldüğü ve mağdur edildiği ifade edildi.

Yıllardır esnafı ziyaret etmeyen kooperatif başkanı ve personelinin bugünlerde esnafı tek tek dolaştığı ve “Esnafa şu kadar kredi verdik. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Yakında seçim var diye laf çıkartıyorlar, seçim filan yok. Onlara inanmayın, sizin işiniz yine bize düşecek, ona göre..” diye telkinde bulundukları iddia edildi.

Karşısına güçlü ve itibarlı bir rakibin çıktığı haberlerinin yayılması üzerine, kooperatif yetkililerinin telaşa düştüğü, şikayetçilerin tabiriyle “yağlı kapıyı” bırakmamak için her şeyi, avukatlarıyla birlikte deneyecekleri iddiasında bulunuldu.

Konuyla ilgili araştırmalarımız devam etmekte olup belgeler geldikçe yayımlamaya devam edeceğiz.

 

Editör: Haber Merkezi