60 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR

 Sandıklı'da yaşayan 60 yaşındaki Veciye Uran Halk Eğitim Merkezinde açılan kursa katılarak okuma yazma öğreniyor.

 Sandıklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kurslarına  sekiz bayan katılırken,60 yaşındaki Veciye Uran ise okuma azmi ile herkesin takdirini kazandı.

                Okumanın yaşı yoktur diyerek Halk Eğitim'in kurslarına başvurduğunu söyleyen Veciye Uran "içimde hep okumayı yazmayı öğrenme isteği vardı,sonuna kadar bu kursu devam edip okuma yazma öğrenmekte kararlıyım kimsenin cahil kalmasını istemiyorum  bu imkanı bize sunan yetkililere de teşekkür ediyorum" dedi.

Kurs Öğretmeni Serkan Çapa "ses temelli cümle yöntemi ile kursiyerimize haftada sekiz saat olmak üzere toplam 120 saat kurs vereceğiz 17 martta bitecek olan okuma yazma eğitimimiz tamamlandığında sınav yaparak başarılı olanlara belge vereceğiz,kursiyerlerimizin okuma yazma öğrenme istekleri bizleri memnun ediyor.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Yavuz " bu çalışmaların başarıya ulaşması için yoğun gayret ve çaba harcamaktayız,  Sandıklı'da okur yazar oranını arttırmak için faaliyetlerimiz devam ediyor,bunun için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz "dedi. 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi