“Yıllık ameliyat sayımız iki binlerde”

 Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programı dinleyicileriyle buluştu.

AKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Cengiz Demir’in hazırlayıp sunduğu Sağlık Olsun programına AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Arıkan konuk olarak katıldı.

“30 yatağımız var, bunların 6’sı yoğun bakım yatağı şeklinde”

AKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda 7 öğretim üyesinin bulunduğunu kaydeden Arıkan, “Ayrıca 2 yan dal uzmanlığı veriyoruz. Genel Cerrahi’nin Onkolojik Cerrahi alanında 2 tane yan dal uzmanımız var. 30 yatağımız var. Bunların 6’sı yoğun bakım yatağı şeklinde. Kendimize ait her gün 2 ameliyathaneyi kullandığımız 10 ameliyatlık salonumuz var. Şu anki yıllık ameliyat sayımız iki binleri buldu. Kendi alanında aynı dönem kurulmuş Genel Cerrahi kliniklerinden şu an çok daha ilerideyiz. Bizden önce kurulmuş olanları da yakalama durumundayız” şeklinde bilgi verdi.

“Bölgeden gelen hastalara da hizmet veriyoruz”

Programda endoskopik cerrahiden de söz eden Arıkan, “Tıp Fakültemiz kurulduğundan beri deneyimli hocalarımız eşliğinde endoskopik cerrahi uygulanmaktadır. Sadece ilimize değil, bölgeden gelen hastalara da hizmet veriyoruz. Genel Cerrahi ünitemizde uygun olan hastaların ameliyatları kapalı olarak yapılıyor. Örneğin en son yaptığımız ameliyatların üçte biri ya da yarısını kapalı olarak yaptık. Ameliyatı kapalı yapmak için ekibimiz hazırlığını yapıyor. Eğer kapalı yapılabilecekse kapalı devem ediyoruz. Uygun değilse ameliyata açık olarak devam ediyoruz” diye konuştu.

Tüm ameliyatlarda mutlaka bir uzman hocanın bulunduğu bilgisini aktaran Arıkan, Genel Cerrahi kliniğinin teknik anlamda iyi durumda olduğunu kaydetti.

AKÜ Tıp Fakültesi’nin katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun yaklaşık bir saat sürdü.

Editör: Haber Merkezi