Sağlığınız için bu ağrılarda ağrı kesici kullanmayın!

               

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 25 Şubat’ta Saat 15.00’te RAM salonunda (Eski Halk Eğitim Merkezi)“diyabetik nöropatik ağrı” konulu halka açık bilinçlendirme toplantısı gerçekleştirecek.  Toplantıda ağrı kesicilere hiçbir şekilde cevap vermeyen nöropatik ağrılar ele alınacak.

 

Toplumda ağrı şikayetleri çok sık görülür ve buna bağlı olarak ağrı kesicilerin fazla ve gereksiz kullanımına çok sık rastlanır. Nöropatik ağrı; beyin, omurilik ve çevresel sinirlerdeki bir hasar sonrasında ortaya çıkan bir ağrıdır. En büyük özelliği normal ağrı kesicilere hiçbir şekilde cevap vermemesidir. Beyin, omurilik veya sinir sisteminde herhangi bir yerdeki hasar sonrası ortaya çıkar. Bu hasara neden olan hastalıkların başında en sıklıkla şeker hastalığı yani diyabet gelir.

 

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği Diyabetik Nöropatik Ağrıkonulu halka açık bilinçlendirme toplantısı 25 Şubat 2015 Çarşamba günü saat 15.00’te RAM salonunda (Eski Halk Eğitim Merkezi)gerçekleşecek.

               

Toplantıda, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yamannöropatik ağrı ve ağrı kesicilerin etkili olmadığı bu ağrı türünün tedavisinde yeni seçenekler hakkında soruları yanıtlayacak.Toplumda ağrı sendromlarının çok sık görüldüğünü, buna bağlı olarak çok fazla ağrı kesici kullanımı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Yaman “Bu ağrı kesicilerin bir taraftan yan etkileri var diğer taraftan bu kadar sık kullanılmasına rağmen her ağrıya etkili değiller. Çünkü ağrılar farklı farklıdır. Bu farklı ağrılara da farklı ilaçlar verilmelidir” diyerek nöropatik ağrıların boyun ağrıları bel ağrıları, el kol bacak ağrıları, diyabete bağlı ağrılar olabileceğini vurguluyor. Prof. Dr. Mehmet Yaman benzeri ağrı şikayetleri olan tüm Afyonluları nöropatik ağrı konusunda bilinçlenmek ve sorularına cevap bulmak amacıyla 25 Şubat 2015 Çarşamba günüsaat15.00’teRAM salonuna (Eski Halk Eğitim Merkezi) davet etti.

 

 

Editör: Haber Merkezi