MİGREN

ÇARESİZ DEĞİLSİNİZ…..
Yarım baş ağrısı olarak bilinen migren gün geçtikçe daha sık rastlanmaya başlayan , yaşam kalitesini bozan bir rahatsızlıktır. Şiddeti ve sıklığı kişilere göre değişir. Migren ağrısı zonklayıcı tarzda , bazen dakikalar içerisinde geçebildiği gibi bazen de şiddeti artarak daha uzun süre devam eder. Kişilerde bulantı, baş dönmesi , ışıktan ve gürültüden rahatsızlık gibi belirtiler migrene eşlik eder.
Migereni tetikleyen faktörler çeşitlidir ve kişiden kişiye değişiklik gösterirler. Hormonal faktörler, beslenme , stres,  migren ağrısını başlatabilir.
Klasik tıbbın migrene yaklaşımı aynıdır. Atak aralarını uzatmak için  ilaç verilir. Ağrı başladığında ise ağrı kesici ilaçlar kullanılır. Aslında bu uygulanan tedavi değil ağrıyı dayanılır hale getirme , sık giren migren ataklarını azaltma gayretidir. Ömür boyu ilaç kullanılır ama hastalık geçmez.
Migren hastalığı ile ilgili tek bir neden üzerinde yoğunlaşmak da doğru değildir. Migren hastalığı nedenleri kişiden kişiye farklılık gösteren birçok faktörün birleşimiyle oluşur ve herkesin hastalığının kendine özgü bozuklukları vardır. Hastalık parmak izi gibidir ve bu migren için de geçerlidir. Yani bir migrenlinin hastalık oluşturan faktörleri ile diğerinin hastalık oluşturan şartları aynı değildir ve hiçbiri birbirine benzemez. Onun için her hastayı kendi şartları ile değerlendirmek ve tedaviyi ona göre planlamak gereklidir.
Migren hastalarında birçok farklı neden hastalığı tetiklemesine rağmen en önemli neden süt alerjisi olarak karşımıza çıkar. Yani migrenlilerin önemli bir kısmında inek sütü alerjisi vardır ve süt ve sütten yapılmış ürünleri , yoğurt , peynir, inek gibi ürünler tüketildiğinde migren atağı tetiklenir. İnek sütünün içine girdiği ürünler çok çeşitlidir. Yapılan ekmeğin mayasında süt kullanılır. Bunu yemek bile migren atağını tetikleyebilir. Migrenli bir hastanın ataklarına inek sütünün sebep olup olmadığını anlaması çok kolaydır. İçerisinde inek sütü bulunan tüm besinler diyetten çıkartılır. Yani içerisinde inek sütü olan  gıdalardan uzak durulur. Diyetten çıkarılır. Eğer bu süre içerisinde ağrı atakları gelmiyor ise veya ağrının şiddetinde azalma görülürse sebebin inek sütü olduğu anlaşılır. İnek sütü alerjisi  tedavi edildiğinde artık migren ağrısı inek sütü tüketilse bile gelmemeye başlar. İnek sütü diyetine rağmen geçmeyen baş ağrılarında hormonel sebepler , stres , çevresel etkiler (cep telefonu , baz istasyonu gibi kaynakların oluşturduğu elektromanyetik etkiler ) söz konusu olabilir. Bu durumda bunların düzeltilmesi ile ağrı ortadan kalkar.
Sebep ne olursa olsun migren için yapılacak tedavilerde vücut denge haline getirilir ise migren tedavi edilebilir. Yani migren hastaları ömür boyu ilaç kullanmak zorunda değildir. Tedavi de en önemli yöntem frekans ya da enerji tıbbıdır. İnek sütü alerjisinin geçirilmesi ile vakaların büyük çoğunluğu migren ataklarından kurtulmaktadır. Yaklaşık 3- 6 ay süren bir tedaviden sonra hastalar migren şikayetinden kurtulmaktadır . Vakaların çoğunda tedavi süresi 3 ay yeterli olmaktadır. Bu yöntemle vücuda dışarıdan ilaç verilmez. Kişinin vucüd frekansları ve rahatsızlık oluşturan frekansları kullanılıp düzeltilerek hastalık tedavi edilebilir. Böylelikle denge haline gelen vücuda migren atakları oluşmaz. Yan etkisi olmayan bir tedavidir. Kişiyi ömür boyu ağrı kesici ve migren ilacı kullanmaktan kurtarır. Ayrıca migren ağrısı geçtiği için kişinin  yaşam kalitesini düzeltir.
Spot için kullanılacak yazı
Migren hastalığında  en önemli sebebin İnek Sütü Allerjisi olabileceğini biliyor musunuz ? Bunu anlamak çok kolaydır. İnek sütü içermeyen bir diyet yaptığınızda migren atağı yaşamıyorsanız , neden ortaya çıkmış demektir.
 İnek sütü yanında , peynir , yoğurt vb.inek sütü kullanılarak yapılmış besinler de yenilmemelidir.