HOLMIUM LAZER TEKNOLOJİSİ ARTIK PARKHAYAT’TA

Ağrısız, kanamasız ve hızlı bir şekilde uygulanan, böbrek taşı tedavisinde son zamanların en yeni teknolojisi olan HOLMIUM LAZER, PARKHAYAT Afyon Hastanesi’nde kullanılmaya başlandı.

 Her iki böbreğinde de taş olan iki ayrı hasta PARKHAYAT Afyon Hastanesi’nde HOLMIUM LAZER teknolojisiyle ağrısız, kanamasız ve hızlı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

İki böbreğinde de taş olan hasta dayanılmaz ağrı şikayetiyle PARKHAYAT Afyon Hastanesi Üroloji Kliniği’ne başvurdu. Hastanın Üroloji Uzmanı Dr. Şaban CAN tarafından yapılan muayenesinde her iki böbrekte de taşları olduğu tespit edilerek tedavisi için taş cerrahisinde en iyi uygulama olarak kabul gören flexible renoskopi tekniği planlandı. Hastaya spinal anesteziyle (belden lokal anestezi) HOLMIUM LAZER teknolojisi uygulanarak, işlem sırasında hasta böbreklerindeki taş oluşumlarını ve yapılan işlemi ağrısız bir şekilde izleyerek operasyon tamamlandı. Bir gece hastanede gözlem amacıyla kalmasının ardından hasta taburcu edildi.

Yine bilateral yan ağrısı ve sürekli taş düşürme şikayetiyle PARKHAYAT Afyon Hastanesi Üroloji Uzmanları’ndan Dr. Şaban CAN’a başvuran bir diğer hastanın yapılan muayenesinde her iki böbreğinde de birden fazla taş olduğu tespit edildi. Hastanın tedavisi için RRC (Retrograd Intrarenal Cerrahi) uygulaması planlanarak, yine diğer hastada da uygulanan spinal anestezi sonrası HOLMIUM LAZER teknolojisiyle operasyon ağrısız, kanamasız ve sıkıntısız bir şekilde tamamlandı.

HOLMIUM LAZER teknolojisinin böbrek taşı tedavisinde son yıllarda en iyi sonuç alınan uygulamalar arasında olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Dr. Şaban CAN, bu teknoloji sayesinde, kitleler halinde olan böbrek taşı oluşumlarının özel bir lazer tekniği sayesinde toza dönüştürülüp böbreklerden atılımının sağlandığını bildirdi. HOLMIUM LAZER teknolojisinin en büyük avantajlarından bir tanesinin hastanın operasyon sırasında hiçbir şekilde ağrı duymayıp, operasyon yapılırken uygulamada kullanılan mikro kameralar sayesinde böbreklerindeki taş oluşumlarını ve HOLMIUM LAZER ile bu oluşumların nasıl toz haline getirilip böbrekten uzaklaştırıldığını izleyebilmesi olduğunu söyledi.

Aynı cerrahi girişimde her iki böbreğe de aynı zamanda müdahale edilebildiğinin altını çizen Dr. Şaban CAN, operasyon sırasında ve sonrasında özellikle ağrı ve kanamanın olmamasının çok önemli bir avantaj olduğunu sözlerine ekledi. Dr. Şaban CAN, HOLMIUM LAZER teknolojisi sayesinde hastaların ağrısız, kanamasız, konforlu ve hızlı bir şekilde tedavi edilip böbrek taşlarından kurtulduğunu belirterek, dünyada çok büyük sağlık merkezlerinde uygulanabilen bu teknolojinin artık hastanemizde de kolaylıkla kullanıldığındı, hastaların toplumda sıklıkla görülen böbrek taşı rahatsızlığından dolayı gelişmiş teknolojilerle tedavi olmak için artık büyükşehirlere gitmelerine gerek kalmadığını belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi