“Hem doktor hem de hastalar empati yapmalı”
 
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programı dinleyicileriyle buluştu. Programa bu hafta Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Murathan Leblebicioğlu konuk olarak katıldı.
“Bu zamana kadar başkanlık yapmış olan tüm başkanlarımıza teşekkür ederim”
Afyonkarahisar Tabip Odası’nın 1982 yılında kurulduğunu kaydeden Leblebicioğlu, “O tarihten bu yana aktif olarak çalışan bir odayız. Bu zamana kadar başkanlık yapmış olan tüm başkanlarımıza teşekkür ederim. Bu yıl yapılan kongre neticesinde ben ve arkadaşlarım görev aldık. Tabip Odası’nın kuruluş amacı halkın sağlığını korumak, geliştirmek ve herkesin kolay ulaşabileceği kaliteli ve uygun maliyetli sağlık hizmeti için çalışmaktır. Bunun dışında hekimlik meslek ahlakının en iyi şekilde korunması, meslek üyelerinin maddi ve manevi haklarının korunması ile tıp eğitimi alan kişilere görüş bildirmek ve katkıda bulunmak Tabip Odaları’nın amaçları arasındadır” diye konuştu.
“Birleştirici ve bütünleştirici bir vazife içerisinde ilimize hizmet vereceğiz”
Yeni yönetim olarak ilimizde bulunan doktorların arasındaki iletişimi güçlendirmek istediklerini belirten Leblebicioğlu, “Şehir büyüdükçe farklı kurumlarda çalışan doktorlarımızın da arasındaki iletişim kopuyor. Eskiden böyle değildi. İlimizde bulunan sağlık kuruluşlarının sayısı azdı ve tüm doktorlar birbirini tanıyordu. Günümüzde sağlık kuruluşlarının sayısı arttığı ve şehrimiz büyüdüğü için doktorlar arasında bir iletişimsizlik var. Yeni yönetim olarak hem doktorlar hem de kurumlar arası iletişimi sağlayacağımızı belirtmek istiyorum. Hem kamu da hem de özel hastanelerde çalışan doktor arkadaşlarımızdan ve yöneticilerimizden de bu konuyla ilgili güzel sinyaller alıyoruz. Hem doktor hem de sağlık kurumlarının yöneticileriyle temaslarımız oldu. Tabip Odası’nın birleştirici ve bütünleştirici bir vazife içerisinde ilimize hizmet vereceğini düşünüyorum. Planlanan ve alt yapısı oluşturulan aktiviteleri de önümüzdeki günler içerisinde yönetim olarak gerçekleştireceğiz” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“Hiçbirimiz şiddet olaylarını duymak istemiyoruz”
Şiddetin hiçbir alanda olmamasını dileyen Leblebicioğlu, “Sağlık çalışanları güç şartlarda ve zaman mefhumu olmadan hizmet veriyorlar. Son zamanlara şiddetin sağlık çalışanlarına yönelik arttığını biliyoruz. 30 Mayıs’ta da Sandıklı Devlet Hastanesi’nde bir sağlık memuru arkadaşımıza şiddet uygulandığını öğrendik. Kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettim ve yanında olduğumuzu bildirdim. Hiçbirimiz şiddet olaylarını duymak istemiyoruz. Halkımızın bu konuda daha duyarlı olmasını ve empati yapmalarını rica ediyorum. Bizlerde aynı şekilde kendimizi hastaların yerine koyarak, yani empati yaparak çalışmalıyız. Bunları yaparsak hem hastalarımız memnun olacak, hem de hekimlerimiz yaptıkları işten zevk alacaklardır” diye konuştu.
Program sonrası bir süre Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Murathan Leblebicioğlu, Akar’a yayın dolayısıyla teşekkürlerini iletti. Akar ise Leblebicioğlu’na başarılar diledi.
Editör: Haber Merkezi