“Egzersiz hem ruh hem beden sağlığını korur”
 
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun dinleyicileriyle buluştu.
Bu hafta programa Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün konuk olarak katıldı.
Programda sağlıklı beslenme ile egzersizin önemi konuşuldu.
Egzersize başladıktan 3 gün sonra insanın rüyaları değişir”
Spor ve egzersiz birbirinden farklı kavramlar olduğunu kaydeden Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, “Biz insanlarımızın daha güvenli, daha etkili ve biyolojik yararı fazla olan egzersiz faaliyetinde bulunmalarını şiddetle öneriyoruz. Dünya Sağlık Örgütü Sağlığı ‘Ruhen ve bedenen iyilik hali’olarak tanımlar. Egzersiz hem ruh hem de beden sağlığını koruyan doğal bir araçtır. Egzersize başladıktan 3 gün sonra insanın rüyaları değişir. 20 günde kilo verme başlar, tansiyonu normale gelir, kan yağları düşer. Ülkemiz insanının sadece yüzde 4’ü düzenli egzersiz yapmaktadır. Geri kalan yüzde 96’sı ne yazık ki hareketsiz hayat sürmektedirler” diye konuştu.
“Şişmanlık ve hareketsizliğin getirdiği hastalıklarla mücadele ediyoruz”
Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu’nda amaçlarının şişmanlık ve hareketsizliğin getirdiği hastalıklarla mücadele etmek olduğunu söyleyen Akgün, “İnsanlarımızın bilgi düzeyini arttırmak, yeterli ve dengeli beslenmeyi, egzersizi hayatımızın bir parçası yapmayı istiyoruz. Sağlıklı yaşamla tanışıp, bunu yaşamlarının bir parçası yapmayı düşünen herkesi Devlet Hastanesi karşısında hizmet veren merkezimize bekliyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Yürüyüş, hareketi ifade eden en basit ve doğal faaliyettir”
‘Sağlıklı beslenme bizim sağlıklı yaşamamız için önemlidir’ diyen Akgün,  “Bu yıl obeziteyle mücadeleye de Afyonkarahisar olarak daha hızlı ve kararlı bir şekilde başlıyoruz. Bunun en önemli adımı beslenme ile harekettir. Yürüyüş de hareketi ifade eden en basit ve doğal faaliyettir. Ancak kilolu bireylerin kilo vermek için yürüyüşten daha etkili bir harekete ihtiyacı vardır. Bu amaçla Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak hizmete açmış olduğumuz “Sağlıklı Yaşam Merkezimizde” koşu ayarında, güvenli ve etkili fiziksel aktivite programları uygulamaktayız. Geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize sağlıklı yaşam felsefesini yerleştirmemiz, onlara bu konuda örnek olmak zorundayız. Bu bağlamda Obeziteyle birlikte sigara ile olan mücadelenin de arttırarak devam etmesi gerekmektedir. Çocuklarımıza ve gençlerimize en sağlıklı içeceğin su, süt ve ayran olduğu bilincini yerleştirmeliyiz. Aileler olarak çocuklarımıza bu konularda kötü örnek olmamalıyız. Hasta olup da iyi olmak hayalini kurmak yerine, sağlıklıyken daha güzel neler yapabilirim hayalini kurmayı çocuklarımıza da gençlerimize de biz örnek olarak ortaya koymamız gereklidir.
Afyonkarahisar ilimizde faaliyet gösteren ve ülkemizde bir ilk olan “Sağlıklı Yaşam Merkezleri”  insanlarımıza arzuladıkları sağlıklı bir hayata kavuşma fırsatını vermek üzere Afyon Merkez ve Dinar İlçemizden sonra İscehisar, Çobanlar ve Bolvadin İlçelerimizde de açılması çalışmalarına hız verilmiştir. Amacımız kısa zamanda tüm ilimizde sağlıklı yaşam merkezlerini kurarak insanlarımıza yerinde sağlık hizmeti sunmak fırsatını yakalamaktır. Sizi seviyoruz, sizleri önemsiyoruz, her şey sizin için.” dedi.
Yayın sonrası bir süre Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Akgün, Gün FM’e yayınlarında başarılar diledi. Akar ise, yayın dolayısıyla Akgün’e teşekkür etti.
 
 
Editör: Haber Merkezi