DR.YEMENİCİ, KANSERDEN KORUNMAK İÇİN BESLENMEYE DİKKAT ÇEKTİ

 Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, kanserden korunmanın önemli ayaklarından birinin de beslenmeye dikkat etmek olduğunu bildirdi.
 
Yemenici, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde en temel planlamanın kanserden korunma ve kanseri erken teşhis edebilmek olduğunu kaydetti.
 
Kanserin fiziksel rahatsızlıklarının yanında toplumsal, maddi ve manevi yönleri de olan sabrı ve mücadele edilmesi çok zor bir hastalık olduğunu belirten Yemenici, şöyle devam etti:
 
"Kanserden korunmanın önemli ayaklarından biri de beslenmeye dikkat etmek. Yüksek miktarda hayvansal protein alımı kanserle ilişkilendirilmektedir. Yapılan çalışmalarda doymuş yağ tüketimi ile meme, prostat, rahim, kolorektal, pankreas ve böbrek kanserleri arasında ilişki olduğu bulunmuştur. Yağ içeriği yüksek et ve işlenmiş et tüketimi yerine alternatif protein kaynakları olan balık, tavuk sağlıklı pişirme yöntemleriyle tüketilmelidir. Nitrat, nitrit gibi katkı maddeleri içeren ürünlerden uzak durulmalıdır."
 
Editör: Haber Merkezi